Skip to main content
De veelgestelde vraag van nieuwe en potentiële klanten is: "Waar gaan de meeste camperaars dit jaar naartoe?" We zullen dit nog een paar keer herhalen, omdat het grootste voordeel van een camper de vrijheid is die het biedt. Schuif dat raampje open, voel de wind door je haren en you just go with the flow.

De laatste jaren zien we een toenemende populariteit van Scandinavië, vooral Noorwegen en Zweden, waar wildkamperen is toegestaan. Zou Staf Coppens er iets mee te maken hebben ;-) De prachtige natuur vormt daar het perfecte decor voor een ideale camperreis. Op een privéterrein kun je altijd overnachten met je mobilhome, mits je natuurlijk toestemming hebt van de eigenaar. Hoewel het niet precies hetzelfde is als wildkamperen, biedt het een goed alternatief. Vaak kun je er gratis verblijven en zijn de voorzieningen beter dan op een reguliere bivakzone.

Een camperreis, iets wat we allemaal eens willen ervaren. Het is dan ook een fantastische manier van reizen. 

West-Europa is populair onder camperaars vanwege landen zoals Duitsland en Frankrijk, die een combinatie bieden van levendige steden en prachtige natuurgebieden. In het Zuiden is Kroatië een geliefde bestemming, vooral vanwege met de lange kuststrook. Ook Polen en Hongarije zijn populair onder camperreizigers.

Het Verenigd Koninkrijk staat bekend om zijn unieke en beschermde nationale parken, waardoor het een van de mooiste natuurbestemmingen is. Bosnië is echter ook in opkomst als bestemming voor camperreizigers, vanwege zijn vele camperplaatsen en prachtige natuur.

De Algarve in Portugal, met zijn heerlijke klimaat, indrukwekkende stranden, mooie steden en ongerepte baaien, is een populaire camperbestemming in Zuid-Europa. De traditionele Côte d'Azur in Frankrijk, met zijn aangename klimaat, indrukwekkende natuur, stranden en steden zoals Nice en Cannes, blijft een van de meest geliefde kampeerbestemmingen in Europa.

Als je van stranden houdt, raden we u De Costa Brava in Spanje aan. Op de website Liefde voor reizen vind je concrete tips. Ook in de nieuwsbrief van NKC kun je bijvoorbeeld de landeninformatie over de 12 meest populaire camperlanden terugvinden.

Bartolo Belga
Post by Bartolo Belga
25-jun-2024 15:45:50
Als wereldreiziger, journalist en Internetpionier heb ik heel wat onontgonnen terreinen en nieuwe technologieën verkend in binnen- en buitenland. Ik leef mijn leven elke dag zoals ik een berg zou beklimmen. Af en toe een blik op de top houdt het doel voor ogen, maar vanuit elk nieuw uitkijkpunt zijn er veel mooie taferelen te zien. Ervaring is niet wat iemand overkomt. Het is wat iemand doet met wat hem overkomt.

 

© 2024 Mobility Solutions BV  |  Ondernemingsnummer: Be 0837.210.166  | Disclaimer - Privacy policy