Skip to main content
Bij specialisten ter zake natuurlijk! Of je beter een mobilhome in België of op je vakantiebestemming huurt, hangt af van je reisplannen. Blijf je in West-Europa, dan is huren in België meestal voordeliger. Ga je naar Scandinavië, dan kun je kiezen: huur in België en neem de boot, of vlieg en huur ter plekke. Eens je Europa verlaat kan je beter kiezen voor de tweede optie. Maar hoe dan ook ... huur bij professionals en vermijd verrassingen!

Mobilhomes zijn de laatste jaren razend populair. Terwijl de verkoop van nieuwe modellen tijdens de coronajaren een hoogtepunt bereikte en daarna wat daalde, zat de verkoop van tweedehands mobilhomes juist in de lift. Vorig jaar werden er volgens de mobiliteitsfederatie Traxio om en nabij de 5000 tweedehands mobilhomes verkocht, een stijging van 16% ten opzichte van het jaar voordien.

Met een mobilhome op reis gaan is helemaal in. Voor wie nog nooit met een mobilhome op vakantie is geweest, kan huren een slimme optie zijn. Zo kun je verschillende types uitproberen voordat je een aankoop doet. Maar als je er een huurt, ben je al snel meer dan 1.000 euro per week kwijt in de zomermaanden. Wat krijg je voor dat geld en waar moet je op letten? 

Urbano raadt aan om bij een erkende verhuurder te huren. Hoewel platforms zoals Airbnb bestaan voor mobilhomes, ben je bij een erkende verhuurder zeker van goede service bij problemen. Huur je bij een erkende verhuurder, dan zit er meestal een omniumverzekering bij. Daarmee ben je gedekt bij een ongeval, zelfs als je zelf fout bent. Wel betaal je een franchise. Let goed op de voorwaarden in het huurcontract. Niet elke verhuurder biedt dezelfde zekerheid, en bij problemen kunnen de kosten snel oplopen.

calculating to rent my camperOm een mobilhome te huren, moet je minstens 18 jaar zijn en een rijbewijs hebben. Sommige verhuurders eisen dat je al een jaar je rijbewijs hebt en soms is de minimumleeftijd 21 jaar. Voor een mobilhome tot 3,5 ton heb je een rijbewijs B nodig. In Europa voldoen de meeste mobilhomes aan deze limiet. In Amerika mag je met een rijbewijs B voertuigen tot 11 ton besturen, maar die zijn vaak groter en zwaarder.

De huurprijs hangt af van de periode en de grootte van de mobilhome. In juli of augustus betaal je voor een mobilhome voor twee volwassenen en twee kinderen ongeveer 1.500 euro per week. Andere kosten zijn de brandstof en de kampeerplek. In Frankrijk betaal je bijvoorbeeld in juli gemiddeld 25 euro per nacht op een camping. Opgelet! Wild kamperen is in de meeste Europese landen verboden

Voor meer informatie over uw professionele verhuurder kan u steeds terecht bij de Belgische vereniging voor campers en caravans (BCCMA) om een lijst van hun leden te krijgen. Urbano is lid van BCCMA en kan u als geen ander verwennen bij uw zoektocht naar de ideale camper om te huren. Onze adviseurs staan ter uwer beschikking.

Urbano Motorhomes
Post by Urbano Motorhomes
28-jun-2024 14:23:44

 

© 2024 Mobility Solutions BV  |  Ondernemingsnummer: Be 0837.210.166  | Disclaimer - Privacy policy