Skip to main content

Frankrijk blijft de meest populaire vakantiebestemming voor Belgen, ook voor camperreizen. Een geliefde formule is overnachten op een wijndomein, een ervaring die wordt aangeboden door France Passion. Dit netwerk omvat 2.200 deelnemende wijndomeinen, maar ook landbouwbedrijven, brouwerijen, kaasmakers enz.

Wist je dat in Europa nog andere organisaties gastvrije camperbestemmingen aanbieden die bekend staan om hun culinaire specialiteiten?

Van ambachtelijk bier tot smaakvolle kazen en heerlijke wijnen, er zijn 10 landen die hun krachten hebben gebundeld vanuit een gedeelde passie. Ze verenigden zich in FEFI, de Fédération Européenne de la Formule Invitations, om reizigers te verwelkomen en te verwennen met een scala aan lokale delicatessen.

Ontdek op de boerderijen de unieke regionale producten en ervaar hoe je alleen bij de lokale boer versheid en smaak in realtime kunt combineren. Neem een ​​kijkje achter de schermen van de landbouwproductie en leer mensen en hun verhalen kennen. Maak kennis met de passie en toewijding die elk product tot leven brengt.

Met FEFI ontdek je meer dan 6.100 idyllische reisbestemmingen over heel Europa! Landelijke uitbaters heten je graag welkom op hun privéterrein. Met een jaargids en raamsticker kun je 24 uur lang gratis overnachten in een rustige en natuurlijke omgeving, terwijl je geniet van culinaire specialiteiten.

De FEFI-formule biedt camperaars een unieke mix van authentieke buitenlandse ervaringen, ondersteunt door lokale producenten van regionale producten.

Dit zijn de deelnemende landen en organisaties waar je met de camper terecht kan: 

Frankrijk: France Passion
Duitsland: Landvergnügen
Denemarken: Pintrip
Spanje: España Discovery
Zweden: Swede Stops
Oostenrijk: Bauernleben
Groot-Brittannië & Ierland: Britstops
Zwitserland: Swiss Terroir
Italië: Agri Camper
Noorwegen: Nortrip

 

Bert Van Uytsel
Post by Bert Van Uytsel
10-mei-2024 10:14:03

 

© 2024 Mobility Solutions BV  |  Ondernemingsnummer: Be 0837.210.166  | Disclaimer - Privacy policy