Skip to main content

Voor veel Belgen roept Zwitserland herinneringen op aan sneeuwklassen met de school of zomervakanties met de mutualiteit. Dit unieke land, omringd door Europese Unie-lidstaten, onderscheidt zich niet alleen door zijn eigenheid en een eigen munt, maar vooral door zijn adembenemende landschappen en onvergelijkbare bergtoppen.

Hoewel Zwitserland een van de hoogste levensstandaarden ter wereld heeft, wat je zeker in je portemonnee zult merken, biedt Swiss Terroir een aantrekkelijk alternatief voor reizigers met een camper. Met deze formule kun je na het afsluiten van een lidmaatschap (net geen € 50) genieten van prachtige locaties door het hele land, zonder extra kosten.
SwissTerroirMeer
SwissTerroir: een unieke reisformule voor camperaars

Ben je op zoek naar avonturen buiten de gebaande paden? Verlang je naar rust, ruimte, en authentiek contact met de lokale bevolking? Wil je iets anders dan de standaard, drukbezochte parkeerplaatsen? Met SwissTerroir kan dat.

Als onderdeel van het Europese netwerk FEFI (Fédération Européenne de la Formule d’Invitations) deelt Swiss Terroir dezelfde kernwaarden als zijn partners, met de nadruk op gastvrijheid en authentieke ervaringen.

SwissTerroirGeitjes

SwissTerroir biedt je de kans om het rijke Zwitserse erfgoed te ontdekken door direct in contact te komen met de lokale bevolking. Tal van ambachtslieden, boeren, wijnboeren, kaasmakers, chocolatiers, en andere vakmensen hebben hun landgoed opengesteld voor camperreizigers.

Tijdens je reis met Swiss Terroir word je verwelkomd in een bijzondere omgeving, waar je kunt genieten van lokale smaken en de originaliteit van ambachtelijke producten. Laat je betoveren door de charme en het vakmanschap dat Zwitserland te bieden heeft.

De camperplaatsen bevinden zich vaak in rustige, schilderachtige omgevingen, zoals de Zwitserse bergen, aan meren of op het platteland.
Lidmaatschap Swiss Terroir

Een jaarlijks lidmaatschap kost CHF 45 (ongeveer 48 euro) en biedt je gratis toegang tot het netwerk. Ben je al lid van France Passion of het Italiaanse Agricamper? Dan ontvang je 10% korting op je Swiss Terroir-lidmaatschap. Na betaling krijg je een jaargids met alle deelnemende locaties, een sticker en een genummerde lidkaart.

Rijden in Zwitserland met de camper

Om met je camper in Zwitserland te reizen, moet je rekening houden met een enkele praktische zaken:

VignetteSuisse

  1. Draag je een bril? Zorg dan dat je altijd een reservebril bij je hebt.
  2. Tol betalen op Zwitserse autosnelwegen en de semi-autosnelwegen is verplicht.
  3. Voor campers tot 3.500 kg bedraagt de tol in 2024 CHF 40 (ongeveer € 42). 
  4. Je kunt kiezen tussen een fysieke sticker voor op je voorruit of een e-vignette. De sticker is verkrijgbaar bij de Zwitserse grens, tankstations of postkantoren. Het e-vignette kun je online aanschaffen.
  5. Voor campers boven de 3.500 ton is geen vignet nodig; zij betalen een forfaitair bedrag.
  6. Voor extra informatie over verkeer in Zwitserland kun je terecht op officiële websites (beschikbaar in het Frans, Engels, Duits en Italiaans).
  7. Houd er rekening mee dat in sommige tunnels, zoals de Grand-Saint-Bernard en de Munt la Schera-tunnel, extra tol van toepassing is.

    Swiss Terroir is een ideale optie voor camperaars die op zoek zijn naar een authentieke en culturele ervaring in Zwitserland.

     

     

Bert Van Uytsel
Post by Bert Van Uytsel
2-sep-2024 22:25:34

 

© 2024 Mobility Solutions BV  |  Ondernemingsnummer: Be 0837.210.166  | Disclaimer - Privacy policy