Skip to main content

Regelmatig brengen we een bezoek aan Mauro van Dolce Italia om te genieten van zijn overheerlijke Italiaanse keuken. Bij een goed glas wijn dwalen onze gedachten vaak af naar een camperreis door Italië. Het is immers alweer zo lang geleden!

We herinneren ons de momenten in Piemonte, waar we de heerlijkste wijnen proefden. In Napels waren oordopjes onmisbaar vanwege het lawaai van de scooters. In San Remo aan de Italiaanse Rivièra zochten we naar de iconische aankomstplaats van Milaan-San Remo. En bij het klotsende water van een Venetiaans kanaal dronken we spritz en vertelden over Hemingway. 

De verhalen en herinneringen aan Italië zijn eindeloos, net als onze verlangens om terug te keren. Kortom, het is hoog tijd voor een nieuwe reis! En waarom niet via het unieke concept van Agricamper Italia - een manier om het authentieke Italiaanse platteland te verkennen.

ItaliaBoerderij

Agricamper Italia: Voor en door camperaars

Agricamper is geïnspireerd op het succesvolle model van France Passion en biedt camperaars een unieke reiservaring waarbij de liefde voor de natuur centraal staat. Deze formule, speciaal ontworpen voor reizigers met een camper, combineert vrijheid met duurzaamheid en authenticiteit.

Als onderdeel van het Europese netwerk FEFI (Fédération Européenne de la Formule d’Invitations) deelt Agricamper dezelfde kernwaarden als zijn partners, met de nadruk op gastvrijheid en authentieke ervaringen.

agricamper-camper-roulotte-03

Agricamper biedt camperaars toegang tot meer dan 1.500 camperplaatsen verspreid over 420 gastenverblijven. Deze camperplekken, gelegen op privéterreinen, variëren van wijngaarden en landbouwbedrijven tot olijfgaarden en agritoerisme, en bevinden zich vaak op prachtige locaties.

Dit netwerk draagt bij aan de lokale economische ontwikkeling en bevordert zowel het milieu als de instandhouding van lokale tradities.

Hoe werkt Agricamper Italia?

Wil je de verborgen parels van Italië ontdekken? Word lid voor 12 maanden en geniet van onbeperkt gebruik van gratis stops en overnachtingen op de locaties binnen het Agricamper-netwerk, met een maximale verblijfsduur van 24 uur per locatie. 

Ontmoet de Ambassadeurs van de streek

Bij Agricamper Italia word je verwelkomd door gepassioneerde boeren en wijnboeren die hun liefde voor de natuur en streekproducten graag met je delen. Profiteer van hun lokale kennis, tips en suggesties om de regio waarin je verblijft ten volle te verkennen.

ItaliaPergola

Zorg ervoor dat je camper zoveel mogelijk zelfvoorzienend is wat betreft water, elektriciteit, batterijen, sanitair en afvalverwerking.

Download de app om eenvoudig geschikte locaties in de buurt te vinden, stel je favorieten in, en boek direct je favoriete plek. Dit handige voordeel is uniek voor Agricamper Italia en wordt niet door alle FEFI-partners aangeboden. 

agricamper-camper-roulotte-01

Met de camper in Italië

Italië ademt cultuur, maar kent ook specifieke regels voor kamperen. Handig bij Agricamper is de blogsectie met een complete gids voor camperreizigers, inclusief praktische tips en wetenswaardigheden. 

Hoewel Italië het op één na duurste kampeerland van Europa is, biedt Agricamper een voordelige oplossing. Voor de prijs van een lidmaatschap kun je het hele jaar door gratis overnachten met je camper.

Laat je inspireren door kant-en-klare camperroutes met tips en suggesties in Noord-Italië, of maak een onvergetelijke camperreis naar de eilanden Sardinië of Sicilië. Informatie over veerdiensten en overzetboten vind je op de website.

De veelzijdigheid van het Italiaanse schiereiland is enorm. De afwisseling aan landschappen, steden, bergstreken, stranden en pittoreske dorpjes is immens. Ontdek Italië op een geheel nieuwe manier met Agricamper

ItaliaHorses

 

Bert Van Uytsel
Post by Bert Van Uytsel
2-sep-2024 18:27:32

 

© 2024 Mobility Solutions BV  |  Ondernemingsnummer: Be 0837.210.166  | Disclaimer - Privacy policy