Skip to main content

De Olympische Zomerspelen van 2024 zullen plaatsvinden in Frankrijk, grotendeels in Parijs. De 30ste editie van dit prestigieuze sportevenement begint op 26 juli en eindigt op 11 augustus. Dit biedt een unieke gelegenheid voor sportliefhebbers met een camper om dit sportieve hoogtepunt te bezoeken. En het zal zeker niet voor 2040 zijn dat de Spelen opnieuw in Europa plaatsvinden, aangezien na Parijs de volgende edities in Los Angeles, Verenigde Staten (2028), Brisbane, Australië (2032) en mogelijk India (2036) zullen worden gehouden.

Elke vier jaar genieten we van de hoogmis van de topsport: de Olympische Zomerspelen. Sinds 1896, toen het Griekse evenement uit de Oudheid nieuw leven werd ingeblazen, werken topatleten wereldwijd toe naar dit prestigieuze evenement. Toeschouwers zijn getuige van indrukwekkende topprestaties en grensverleggende krachttoeren. Hier vind je alles over de Belgische delegatie, de wedstrijden en de geselecteerde atleten.

Locaties

Naast Parijs zijn er ook wedstrijden gepland in andere Franse steden. Zo zullen er voetbalwedstrijden plaatsvinden in Nice, Bordeaux, Nantes, Lille, Saint-Etienne en Lyon. De zeilwedstrijden worden gehouden in Marseille en de paardenwedstrijden vinden plaats bij het kasteel van Versailles. De handbalfinales (kwart, halve & finales) worden gespeeld in Lille, waar ook de voorrondes van het basketbaltoernooi plaatsvinden, ondermeer van de Belgian Cats. Zelfs het overzeese Tahiti is ingeschakeld voor het surfkampioenschap.

Tickets

Er zijn nog tickets beschikbaar voor diverse sporten. Bezoek de officiële Olympische website om de tickets van je favoriete sporten aan te kopen. Zelfs zonder toegangsbewijzen kun je de unieke Olympische sfeer ervaren door de omgeving van de stadia en evenementenlocaties te verkennen. Of bezoek het Lotto Belgium House in het centrum van Parijs. Dit is dé ontmoetingsplek voor Belgische atleten, media en fans, en ligt op een boogscheut van de Champs-Elysées.

Waar kamperen?

In Parijs en de omliggende regio Île-de-France zijn er ongeveer 84 campings beschikbaar voor bezoekers van de Olympische Spelen. Naast Parijs zijn er ook in andere steden waar wedstrijden plaatsvinden voldoende camperplekken. Vanwege de hoge vraag is het aan te raden om je camping of camperplek van tevoren te reserveren.

Maak gebruik van populaire camperpapps om te checken waar campings en camperplaatsen beschikbaar zijn in de directe omgeving van de stadia en of er nog plaats is. Zo heeft Park4Night wegens de grote vraag een speciale selectie gemaakt van plekken in de omgeving van en in Parijs waar je terecht kan met je camper. Hoe dan ook, vooraf bellen, mailen of in realtime controleren is zeker aan te raden.

Hierbij een aantal campings met camperplaatsen in Parijs en wijde omgeving:

Camping de Paris - 2, allée du Bord de l'Eau, 75016 Paris
Camping Les Rives de Paris - Chemin de l'Écluse, 93330 Neuilly-sur-Marne
Camping Le Grand Paris - Parc de l'étang, 10 Chemin des Belles Vues, 95690 Nesles la Vallée
Camping Maisons Laffitte - 1, rue Johnson, 78600 Maisons-Laffitte
Camping Huttopia Versailles (31, rue Berthelot, 78000 Versailles) of Rambouillet (Rue du Chateau d'Eau, 78120 Rambouillet)
Camping Capfun Fredland, Parc de Combreux, 77220 Tournan-en-Brie
Camping Village Parisien, 13, Rue Des Otages, 77910 Varreddes
Camping Île de Boulancourt, 6, All. des Marronniers, 77760 Boulancourt
Camping la Rivière Dorée, Chemin Des Grèves, 77167 Bagneux-sur-Loins

Combineer je graag het zomerse Zuid-Frankrijk aan de Côte d'Azur voor de zeilwedstrijden in Marseille, dan is Camping Baie Des Anges (Chemin Des Plaines Barronnes, 13600 La Ciotat) zeker een optie.

Heb je een lidkaart van Camping-Car Park? Raadpleeg hier de Aires die ongeveer 40 km verwijderd zijn van de steden en de stadions waar de wedstrijden plaatsvinden. Gebruik de interactieve kaart en klik door op de geselecteerde camperparken voor meer informatie. Als je de toeslag hebt betaald voor het PACK’PRIVILÈGES, kun je ook je plekje reserveren.

Maak gebruik van de metro op het RATP-netwerk (Régie Autonome des Transport Parisiens) voor efficiënte en snelle verplaatsingen tussen de campings en de sportlocaties. De RER-treinen (Reseau Express Régional) verbinden Parijs met de buitensteden, wat handig is voor bezoekers die verder van de stad verblijven. Download apps zoals de officiële RATP-app om je route te plannen, reistijden te checken en de snelste routes de vinden. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bert Van Uytsel
Post by Bert Van Uytsel
13-jun-2024 14:51:01

 

© 2024 Mobility Solutions BV  |  Ondernemingsnummer: Be 0837.210.166  | Disclaimer - Privacy policy