Skip to main content

Camping-Car Park is een Europees netwerk met meer dan 600 camperplaatsen en campings, voornamelijk in Frankrijk. Daarnaast is er een beperkter aanbod in België, Duitsland, Spanje en Portugal. De camperplaatsen zijn 24/7 toegankelijk, het hele jaar door.

Camping-car Park-1

Ontdek de camperplaatsen in de buurt van stadscentra en toeristische bezienswaardigheden, zoals meren, skigebieden, stranden, culinaire hotspots enz. 

De terreinen zijn toegankelijk via slagboom, sommige hebben videobewaking. Overal vind je servicestations, elektriticeit en water. Speciale aandacht gaat naar een milieubewuste afvalsortering en recycling.

Campers staan op verharde ondergronden van minimaal 35 m2. Alle faciliteiten zijn inbegrepen in de dagprijs.

Om toegang te krijgen tot het netwerk van 600 camperplaatsen en campings heb je de lidkaart Pass’Étapes nodig, éénmalige kostprijs van 5 euro + (momenteel) 5,58 euro handling- en verzendingskosten. Je kunt de lidkaart bestellen via de app, de website of direct aan een automaat op een camperplaats.

De lidkaart dient tevens als laadkaart, waarop je een saldo plaatst als provisie voor het gebruik van het netwerk. Bij aankoop van de kaart begin je met een minimum van 10 euro extra. Je hebt altijd de vrijheid om zelf het bedrag te bepalen dat je toevoegt, afhankelijk van je behoeften. 

Met de toenemende populariteit van campers is het reserveren van een plek steeds belangrijker om zeker te zijn van een plaats tijdens je reis. Bij Camping-Car Park kun je van deze service genieten. Voor een jaartarief (vanaf de dag van aankoop) van 29 euro (Pack’Privilèges) kun je reserveren. Vroegboekingen zijn mogelijk vanaf 6 maanden tot 48 u voorafgaand aan je verblijf. Maar je kunt ook in realtime, tijdens je reis, op dezelfde dag reserveren via SécuriPlace. Tijdens een reservering kun je het camperpark zo vaak betreden en verlaten als je wilt.

Wil je weten waar je de camperplaatsen kunt vinden? Je hebt twee opties:

  1. Online raadplegen: Check op een interactieve kaart de beschikbare camperplaatsen.
  2. Papieren kaart: Bestel een papieren kaart via de website of de app van Camping-Car Park.

 Info: Camping-Car Park.

Een overzicht van andere boeiende apps hebben we hier gebundeld.

Bert Van Uytsel
Post by Bert Van Uytsel
25-apr-2024 12:52:27

 

© 2024 Mobility Solutions BV  |  Ondernemingsnummer: Be 0837.210.166  | Disclaimer - Privacy policy