Skip to main content

Met de opkomst van digitale technologieën is het plannen en beleven van een campervakantie nog nooit zo eenvoudig geweest. Met apps kan je reserveren en navigeren, je laten inspireren en indrukken delen, tot zelfs ovenverse broodjes bestellen op de camping. Hier zijn enkele handige apps die je kunt gebruiken voor of tijdens je reis met de camper. Sommige uitgevers bieden naast digitale informatie ook nog een papieren gids of kaart aan.

 

Campercontact

Sinds 1975 verenigt de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) campergebruikers in Nederland. Een van hun bekendste diensten is de populaire applicatie Campercontact. Deze app is uitgegroeid tot een van de grotere platformen voor camperlocaties in Europa en is beschikbaar in 6 verschillende talen.

ACSI

ACSI    CC

Een van de bekendste kampeerorganisaties in Europa is ACSI. Al bijna 60 jaar maakt de dienstverlener kampeerders en camperaars wegwijs in hun favoriete manier van reizen. Het aanbod is ruim en specifiek, voor reizen met de camper is er de ACSI CampingCard & Camperplaatsengids. Gegeerd is de jaarlijkse kortingskaart met verschillende, vaste en voordelige tarieven per nacht.

Park4Night

Park4Night

Populair onder mobilhome gebruikers is Park4Night. Het voordeel van deze app is dat je niet alleen een selectie krijgt van overnachtingsplekken, maar ook van rustplekken en parkings tot zelfs wassalons toe als je zo nodig een wasje moet doen onderweg. Deze ruime database bevat 80.000 adressen wereldwijd, waarvan het overgrote deel in Europa.

Camping-Car Park

Camping-car Park

Camping-Car Park is een Europees netwerk met meer dan 500 camperplaatsen en campings, voornamelijk in Frankrijk. Daarnaast is er een beperkter aanbod in België, Duitsland, Spanje en Portugal. De camperplaatsen zijn 24/7 toegankelijk, het hele jaar door. Voordeel is dat je ook kan reserveren.

Camperstop

Camperstop

De Camperstop-app biedt informatie over 14.000 gecontroleerde camperplaatsen in 30 landen. Op het startscherm kun je eenvoudig camperplaatsen in de buurt van je huidige locatie ontdekken. Met een klik op een geselecteerde locatie krijg je als camperaar alle nuttige informatie, waaronder het adres, het aantal beschikbare plaatsen, de openingsperiode, het type ondergrond, en meer.

NorCamp

NorCamp

Norcamp is een uitgebreide digitale campinggids met 7.813 campings in (vooral) de Scandinavische landen. In Denemarken zijn er 699, in Finland 552, 170 in IJsland, 1.702 in Noorwegen en 1.897 in Zweden. Daarnaast biedt NorCamp 2.285 campings aan in Duitsland en 508 in Polen. Je kunt ook parkeermogelijkheden selecteren. Door simpelweg een land aan te vinken in de zoekmodule, krijg je een overzicht van de beschikbare campings.

France Passion

FrancePassion

France Passion is een netwerk van meer dan 2.200 camperadressen bij wijnbouwers, landbouwbedrijven, veehouders en ambachtslieden in 91 departementen in Frankrijk. Voor 2024 zijn er 230 nieuwe overnachtingplekken toegevoegd aan het netwerk.

Deze app is gratis voor leden van France Passion en dient als een digitale aanvulling op de papieren gids en het online ledengedeelte op de website. Je kunt lid worden door de aankoop van een papieren gids 2024, inclusief lidmaatschapskaart en sticker om op de voorruit van de camper te plakken.

Camping.Info

CampingInfo-1

Zoals de naam het al aangeeft, ligt het accent bij Camping.Info op campings in Europa, met 23.000 campings én 18.000 staanplaatsen in 44 landen. Je kunt de app 7 dagen lang uitproberen, waarna deze betalend wordt (9,49 euro/jaar). Na het downloaden van de app word je automatisch lid van FANCLUB, waar je kunt profiteren van extra services op geselecteerde campings en aantrekkelijke kortingen.

Al deze apps bevatten een schat aan informatie om je campervakantie optimaal voor te bereiden en te beleven. Afhankelijk van je behoeften is het belangrijk om de juiste app te kiezen. Als je bijvoorbeeld een wijnstreek in Frankrijk bezoekt, is France Passion ideaal. Ga je naar Scandinavië, dan is NorCamp de beste keuze. Wil je wat langer op een locatie verblijven en van korting genieten, dan is de ACSI-kaart handig. Ben je op doorreis en wil je een zo volledig mogelijk overzicht krijgen van beschikbare camperplaatsen én campings, dan is Campercontact je metgezel. Met een combinatie van twee of meer apps heb je alleszins altijd de ideale dekking.

Dit overzicht heeft niet de intentie om volledig te zijn. Heb je nog suggesties voor interessante apps? Laat het ons weten.

Al de apps zijn beschikbaar in het Nederlands en het Frans via zowel Google Play als de App Store.

Let op: aangeduide tarieven, prijzen enzovoort zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

(afsluiting copy: 23/04/2024)

Bert Van Uytsel
Post by Bert Van Uytsel
25-apr-2024 13:12:04

 

© 2024 Mobility Solutions BV  |  Ondernemingsnummer: Be 0837.210.166  | Disclaimer - Privacy policy