Skip to main content
Dit jaar is Frankrijk het epicentrum van de sportwereld met de Olympische Spelen, maar ook met een ander onmisbaar hoogtepunt: de Tour de France, een van 's werelds grootste sportevenementen. Dit prestigieuze wielerevenement vindt plaats van 29 juni tot 21 juli en trekt jaarlijks vele toprenners en miljoenen toeschouwers aan. Met uitzondering van twee rustdagen, belooft de Tour de France opnieuw adembenemende snelheden, spannende sprints en uitdagende beklimmingen. Bereid je voor op een zomer vol absolute topsport!

De Tourcaravaan vertrekt dit jaar op 29 juni in het Italiaanse Firenze en eindigt, vanwege de Olympische Spelen in Parijs, uitzonderlijk niet op de Champs-Elysées, maar in het Zuid-Franse Nice met een tijdrit op 21 juli tussen Monaco en Nice.

Veel toeschouwers, waaronder talloze campertoeristen, trekken naar Frankrijk om de wielerhelden aan te moedigen en staan vaak met de camper langs de bermen, vooral tijdens de bergetappes. De helikopterbeelden tonen dan hoe massaal de campers op de bergflanken zijn neergestreken.

Bereid je goed voor

Het wordt dit jaar een hele organisatie om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Als je van plan bent om sommige van de ritten van dichtbij te volgen met je camper, is het essentieel van tevoren een goede planning te maken. Je wilt natuurlijk niet te laat op de bestemming arriveren, want dan zijn de wegen mogelijk afgesloten en kun je er niet meer terecht.

routeAls je deze zomer met de camper naar Frankrijk gaat, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat deze goed verzekerd is. Het is daarom verstandig om voor vertrek contact op te nemen me je verzekeraar. Informeer hoe je camper verzekerd is en of het nodig is om de dekking uit te breiden.

Met sportieve groeten

Eenmaal onderweg wil je natuurlijk volop genieten van je tijd in Frankrijk. Niet alleen om de Tour de France op de voet te kunnen volgen, maar ook om na afloop van de etappes te genieten van al het andere moois wat dit prachtige land te bieden heeft. Door alles van tevoren te regelen, voorkom je onverwachte verrassingen bij aankomst. Tijdens de Tour de France is het vooral cruciaal om je plekje langs de weg vooraf te claimen, omdat last-minute een plek bemachtigen vrijwel onmogelijk is. Bekijk de interactieve kaart met verschillende campings langs de route en volg hier alvast de Tour online.

Heb je een lidkaart van Camping-Car Park? Raadpleeg hier de Aires die langs het parcours van de Tour de France liggen. Gebruik de interactieve kaart en klik door op de geselecteerde camperparken voor meer informatie. Als je de toeslag hebt betaald voor het PACK’PRIVILÈGES, kun je ook je plekje reserveren.

Bartolo Belga
Post by Bartolo Belga
12-jun-2024 8:25:33
Als wereldreiziger, journalist en Internetpionier heb ik heel wat onontgonnen terreinen en nieuwe technologieën verkend in binnen- en buitenland. Ik leef mijn leven elke dag zoals ik een berg zou beklimmen. Af en toe een blik op de top houdt het doel voor ogen, maar vanuit elk nieuw uitkijkpunt zijn er veel mooie taferelen te zien. Ervaring is niet wat iemand overkomt. Het is wat iemand doet met wat hem overkomt.

 

© 2024 Mobility Solutions BV  |  Ondernemingsnummer: Be 0837.210.166  | Disclaimer - Privacy policy