Zoektocht naar de oude grens tussen Oost- en West-Duitsland

Reisverslag door Annelies en Marc. Van 22 tot 29 april 2022.


Hallo beste campervrienden,

Daar we grote Trabant-liefhebbers en verzamelaars zijn, wilden we (Annelies, Marc en ons hondje “Trabi”)  vorig jaar met een gehuurde mobilhome een reis maken langs de oude grens tussen Oost- en West-Duitsland. Doch wegens de toen geldende coronamaatregelen, mochten we de Belgische grens niet over en moesten we in ons eigen land blijven. Dit jaar hadden we meer geluk en hebben dan onze uitgestelde reis kunnen uitvoeren.
 Vanuit Boutersem reden we op vrijdagmorgen 22 april naar Hamburg, om daar vrienden van Annelies, die ze heeft leren kennen op een camping in Spanje, te gaan begroeten. Zaterdagmorgen reden we dan naar het Grenzdokumentations Stätte in Lübeck. Hier konden we dan een origineel stuk van de Berlijnse Muur, een grenspaal, grensdraad en een Trabant zien. Zo was onze zoektocht meteen goed ingezet.Vandaar uit reden we dan naar het Grenzhus in Schlagsdorf, waar we een grote wandeling maakten langs het Kübelpad.
Zondag reden we dan naar Checkpoint Harry in Boizenburg en naar het Grenzlandmuseum in Schnackenburg. Overnacht hebben we dan in Salzwedel. Maandag reden we dan naar Helmstedt, Marienborn en Hötensleben en tot slot naar Goslar, om daar op een mooie camping te overnachten.
 Dinsdag hebben we onze zoektocht verder gezet en bezochten het Grenzlandmuseum in Eichsfeld en het Grenzmuseum in Schliffersgrund. Daarna reden we naar een camperplaats in Eisenach, gelegen vlak naast het Wartburgmuseum.Woensdag bezochten we Point Alpha in Geisa en als laatste het Deutsch-deutsche Freilandmuseum in Behrungen. Hier konden we met de mobilhome over een stukje originele Kübelpad rijden. Onze laatste nacht brachten we door op een camping in Coburg.Donderdagmorgen zijn we dan weer huiswaarts gekeerd, want vrijdag voormiddag moesten we de mobilhome gepoest terug bezorgen aan de eigenaars. In totaal hebben we ongeveer 2400 km afgelegd. Het was een hele leuke week en we hebben enorm veel gezien en genoten van de mooie Oost- en West-Duitse dorpjes waar we doorgereden zijn.
We hebben van onze trip een filmpje gemaakt dat je hieronder kunt bekijken of op Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=8PpvzCoNekc&t=9s
 


Bekijk ook eens onze nieuwe website/blog : https://trabant-museum.blogspot.com

Voor meer info kun je ons bereiken via : m.t.m@telenet.be
Vele groetjes van Annelies en Marc

Interesse?
Contacteer ons