Skip to main content
Vrijheid, Blijheid: De Mooiste Nudistencampings in Europa. Kamperen is vrijheid, en voor veel mensen is naakt kamperen het ultieme gevoel van vrijheid. Europa biedt een overvloed aan prachtige campings die speciaal gericht zijn op nudisten. Deze campings liggen op de mooiste plekken en zijn voorzien van alle gemakken, van restaurants en sauna's tot campingwinkels en zwembaden. Hier is een lijst van enkele van de best beoordeelde locaties voor jouw inspiratie.

Naturistenpark Flevo-Natuur, Zeewolde, Nederland

Onze noorderburen hebben een pareltje in Zeewolde: Naturistenpark Flevo-Natuur. Deze populaire nudistencamping biedt tal van faciliteiten, waaronder binnen- en buitenzwembaden, sauna's met massages, een supermarkt en een restaurant met terras. Er zijn ruime kampeerplaatsen, inclusief privé-sanitair. Flevo-Natuur organiseert regelmatig leuke activiteiten en evenementen, zoals een popfestival en een wellness dag. Deze camping heeft zelfs een Europese prijs gewonnen en wordt beschouwd als een van de beste naturistencampings.

Bloot aan de Méditerranée

De Middellandse Zee is een grote trekpleister voor kampeerders, en ook nudisten hebben hier talloze mogelijkheden. Aan de Méditerranée vind je enkele van de mooiste nudistencampings.

Domaine de Bagheera, Corsicanude1

Aan de oostkust van Corsica ligt Domaine de Bagheera, een camping met een eigen strand van maar liefst 5 kilometer lang. Het terrein van 100 hectare ligt in een eucalyptusbos en was een van de eerste naturistencampings op Corsica. De ruime kampeerplekken en de gemoedelijke sfeer maken dit een geweldige plek. Zwemmen doe je hier gewoon in zee, want Domaine de Bagheera heeft geen zwembad.

Le Sérignan-Plage Nature, Frankrijk

In het populaire gebied ten zuiden van Montpellier ligt Le Sérignan-Plage Nature. Deze familievriendelijke camping ligt direct aan zee met meerdere zwembaden, speeltuinen, een miniclub, wellnessfaciliteiten, restaurants, en een supermarkt. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een perfecte vakantie.

El Templo del Sol, Spanje

Aan de Spaanse kust, in de buurt van Tarragona, ligt camping El Templo del Sol. Deze camping ligt aan een 1.700 meter lang zandstrand en biedt zwembaden, jacuzzi’s, en een uitgebreid wellnesscentrum in Arabische stijl. Er zijn vele sportfaciliteiten, restaurants, bars, een kappers- en massageservice, en zelfs een eigen caravanstalling.

Kroatië: het Paradijs voor Naturisten

nude3Kroatië heeft een overvloed aan topnudistencampings, vooral op het schiereiland Istrië.

Camping Valalta, Rovinj

Bij het schilderachtige Rovinj ligt Camping Valalta, met grote zwembaden, eigen stranden in prachtige baaien, en zelfs een eigen jachthaven. Op deze camping kom je niets tekort in een fantastische omgeving.

Bunculuka Camping Resort, Krk

Op het eiland Krk, ten oosten van Istrië, ligt Bunculuka Camping Resort. Deze camping ligt in een afgelegen baai met een sprookjesachtig decor en een panoramisch uitzicht vanaf het strand en de terrassencamping.

Naakt in de Atlantische Oceaan

Tot slot een kijkje aan de Atlantische kust in Frankrijk.

Camping Naturiste Montalivet, Frankrijknude4

In het zuidwesten van Frankrijk, midden in de duinen, ligt camping Naturiste Montalivet. Dit grote en verzorgde terrein heeft een mooi waterpark met glijbanen, een langgerekt naaktstrand, een surf- en duikschool, 11 restaurants, en een eigen winkelcentrum.

Camping Arnaoutchot, Vielle-Saint-Girons

Een stukje zuidelijker ligt camping Arnaoutchot in Vielle-Saint-Girons. Gelegen in een bos en aan een groot naaktstrand, biedt deze camping een zwemparadijs met glijbanen, wellness, restaurants, een kapper, en fietsverhuur. Alles wat je nodig hebt voor een geweldige vakantie!

Wil je nog meer inspiratie en een overzicht van campings speciaal voor nudisten? Kijk dan op deze pagina van Camp to Go.

Bartolo Belga
Post by Bartolo Belga
28-jun-2024 16:31:46
Als wereldreiziger, journalist en Internetpionier heb ik heel wat onontgonnen terreinen en nieuwe technologieën verkend in binnen- en buitenland. Ik leef mijn leven elke dag zoals ik een berg zou beklimmen. Af en toe een blik op de top houdt het doel voor ogen, maar vanuit elk nieuw uitkijkpunt zijn er veel mooie taferelen te zien. Ervaring is niet wat iemand overkomt. Het is wat iemand doet met wat hem overkomt.

 

© 2024 Mobility Solutions BV  |  Ondernemingsnummer: Be 0837.210.166  | Disclaimer - Privacy policy