Skip to main content

Diefstal van campers is een steeds groter probleem in Europa. Zelfs internationale dievenbendes, die doorgaans 's nachts opereren,  richten zich de laatste jaren steeds vaker op campers en caravans. Deze voertuigen zijn relatief eenvoudig mee te nemen en hebben een hoge waarde, waardoor ze een aantrekkelijk doelwit vormen voor criminelen.

Het toenemende fenomeen waarbij dieven campers stelen en deze enkele dagen op afgelegen parkeerplaatsen achterlaten, stelt hen in staat om te controleren of er trackingapparatuur aanwezig is. Deze parkeerplaatsen zijn specifiek gekozen omdat ze buiten het zicht van de reguliere bewaking en het publiek vallen, waardoor de dieven de gestolen camper onopgemerkt kunnen achterlaten en monitoren.

De belangrijkste motivatie voor deze diefstallen is geld. Campers hebben een hoge waarde en zijn aantrekkelijk voor wederverkoop. Eenmaal vastgesteld dat er geen tracker aanwezig is, kunnen ze de camper veilig meenemen zonder het risico om gelokaliseerd te worden.


diefstal

 

Hier zijn enkele beveiligingsadviezen en technologieën om diefstal van je camper te voorkomen:
  • Versterkte Sloten: Installeer hoogwaardige sloten die bestand zijn tegen inbraakpogingen.
  • Alarm- en Bewakingssystemen: Gebruik moderne alarmsystemen en bewakingscamera’s die meldingen naar je smartphone sturen.
  • Slotbeschermers: Gebruik slotbeschermers zoals Prick Stop om het boren van gaatjes te bemoeilijken.
  • Parkeergewoonten: Parkeer de camper op goed verlichte, drukke plekken, op beveiligde parkeerterreinen of campings om de kans op diefstal te verminderen. Het zorgt ook voor extra gemoedsrust.
  • Tracker: Laat een professional een tracker installeren, het kan helpen bij het lokaliseren en terugbrengen van de gestolen camper.

We kennen allemaal de uitdrukking "Een gewaarschuwd man telt voor twee ..."

Johnny penasse
Post by Johnny penasse
14-jun-2024 8:33:28
Een jonge vijftiger en levensgenieter, geboren en getogen in het prachtige Oostende. Enkele jaren geleden besloot hij zijn geliefde stad te verruilen voor Jabbeke, een charmante deelgemeente van het historische Brugge. Zijn levensmotto is simpel: "Wacht niet op het perfecte moment... Maak het moment perfect" Beheerder bij Gestolen caravans en campers · Eigenaar/Beheerder bij CamperFun.eu · Beheerder bij Rollerteam friends Belgium.

 

© 2024 Mobility Solutions BV  |  Ondernemingsnummer: Be 0837.210.166  | Disclaimer - Privacy policy