Skip to main content

Ontdek de beste campings en camperparken aan de Belgische kust voor ultieme ontspanning in de natuur. Ben je toe aan rust, of zoek je faciliteiten voor het hele gezin, of mag het wat avontuurlijker, een camping of camperpark aan zee biedt het allemaal. 

Waarom kiezen voor een camping of een camperpark aan de Belgische Kust?

Een camping of camperpark aan zee in België bied je de perfecte mix van rust en ontspanning. Het zijn ideale plekken om te ontsnappen aan de drukte van de dag en de batterijen opnieuw op te laden.

En mooi meegenomen is natuurlijk dat je niet ver hoeft te rijden om te genieten van onze kust. En met een beetje geluk zit het weer ook mee, dat is dan dubbel genieten!

Faciliteiten en activiteiten op campings aan zee

Op de campings kun je rekenen op uitstekende faciliteiten en comfortabele accommodaties. Extra voorzieningen zoals speeltuinen, sportvelden en animatieteams zorgen voor vermaak voor jong en oud. Voor de innerlijke mens kun je terecht bij bistro's, cafés, terrassen en restaurants.

Sportievelingen komen aan de Belgische kust ruim aan hun trekken. Er is een breed aanbod aan diverse watersporten, zoals surfen, zeilen en kajakken. Daarnaast kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken in de omgeving van de camping. Vele campings verstrekken informatie over routes die direct aan de camping vertrekken. Je kunt ook gebruikmaken van de uitgebreide fiets- en wandelknooppunten, die talloze trajecten langs de verschillende badplaatsen en het hinterland bieden. 

Op een camping aan zee in België hoef je je geen moment te vervelen. Of je nu wilt ontspannen bij het zwembad, actief wilt zijn in de natuur, of de omgeving wilt verkennen, er is voor ieder wat wils.

Populaire campings en camperparken aan de Belgische kust, van De Panne tot Knokke

Camperduin te Koksijde

Op 2,5 km van het strand, aan het natuurgebied De Doornpanne. Er is plaats voor 69 campers tot 10 meter met alle faciliteiten (stroom, water, lozingspunt, wifi). Extra: speeltuin, pentanquebaan, picknick- en BBQ-plaats en hondenweide.

Kompas Camping te Nieuwpoort

Op fiets- en wandelafstand van het strand, op een boogscheut van de vismijn en de jachthaven en het natuurgebied de IJzermonding. Er zijn 105 verharde plaatsen voor campers en 3 plaatsen voor extra grote modellen. Alle plekken beschikken over stroom en water. Extra: verwarmde zwembaden, waterglijbaan, speeltuinen, sportvelden, fietsverhuur, bakkerij en snackbar en brasserie de Viertorre. Voor liefhebbers van nog meer privacy: je kan een XL-verharde kampeerplaats boeken met privé-sanitair. Dan beschik je over een exclusieve unit voor privégebruik met een badkamer met wc, douche en een wastafel. 

Camperpark De Zwerver te Nieuwpoort

Via een promenade langs de havengeul op wandelafstand van het strand. Er kunnen 28 campers terecht en er is elektriciteit, wifi, sanitaire voorzieningen en water.

Kompas Camperpark te Lombardsijde

Op 10 min. wandelen van het strand biedt dit park plaats aan 35 campers op verharde plaatsen van 9 op 4,5 meter. De toegang verloopt via een betaalautomaat, reserveren vooraf is niet mogelijk. Er is elektriciteit (10A) en een servicestation. Extra: een milieustraat voor glas, papier en restafval.

Kompas Camping te Westende

In de directe omgeving van het camperpark van Lombardsijde, op 1 km van de zee en een tramhalte en op 2 km van Westende-Bad. Er zijn 39 verharde camperplaatsen met alle nutsvoorzieningen. XL-campers hebben 5 plekken ter beschikking. Net zoals in Nieuwpoort kunnen liefhebbers van nog meer privacy een XL-verharde kampeerplaats boeken met privé-sanitair. Dan beschik je over een exclusieve unit voor privégebruik met een badkamer met wc, douche en een wastafel. Extra: waterspeeltuin, bistro BAS, fietsverhuur, automatenshop & bakkerij.

Camping en Camperpark Westende

In de dorpskern van Westende, op 900 meter van het strand. Het camperpark beschikt over 30 verharde plaatsen, elk met een eigen stroomvoorziening van 10A. Aan de ingang is een servicestation en tappunt voor water. Op de camping zelf kunnen ook campers terecht op de gewone kampeerplaatsen. Extra: verwarmd zwembad, wasmachines, speelplein met klimtoren, een café en feestzaal met een groot scherm. 

Camperparking en camperplaatsen Poldervallei te Westende

Op wandelafstand van het strand van Westende-Bad, makkelijk bereikbaar via een voetgangersuitgang aan de Graaf Jansstraat.

16 camperplaatsen
van 4,5 x 9 m op asfalt en gras voor campers tot 5 ton op de camperparking. De plaatsen zijn gelegen aan de rand van de camping. Bij een volzet camperpark kan je steeds terecht op de camping zelf. Sanistation, stroom en water.

Op de camping: 26 verharde plaatsen voor campers tot 9 meter (4 meter asfalt + 3 meter gras), 10 verharde plaatsen voor grote campers van meer dan 9 meter, 50 niet-verharde camperplaatsen (bij droog weer).

Park Metsu te Bredene

Vlak aan het strand en het centrum van Bredene-aan-Zee. Via de tram ben je ook snel in het centrum van Oostende.
Max. aantal plaatsen: 62. Extra: speelpleintjes, tennisterreinen, sauna, jeu de boules.

Kampeerverblijf 't Massenhof te Bredene

Een 3-tal kilometer landinwaarts beschikt het terrein over 28 plaatsen van 90 m² voor campers tot 10 meter. De camperplaatsen zijn verhard en voorzien van een grasveld.  Ter plaatse: watertappunt, elektriciteit en wifi.  Extra: uitgebreide voorzieningen voor sport en spel, bistro.

Floreal Camperpark te Blankenberge

Dicht bij het stadscentrum van Blankenberge en het strand kun je terecht op 42 verharde camperplaatsen van 6 bij 10 meter. Het park is exclusief voorbehouden voor campers. Voorzieningen: elektriciteit (16A), water, lozingspunt voor water en toilet, sanitaire unit met toiletten en douches. Het park is omheind en heeft camerabewaking.

Camper- en Kampeerpark Holiday Village te Knokke

Ook in het mondaine Knokke kan een camperaar terecht. Dit verzorgde en comfortabele park beschikt over 30 plaatsen. Het park ligt op zo'n 500 meter van de bekende winkelavenue Lippenslaan en 2,2 km van het strand. Faciliteiten: wifi, elektriciteit, gebruik van het verwarmd sanitair gebouw met douchecabines en toiletten. Extra: fietsverhuur.

De meeste camperplaatsen en camperparken zijn het hele jaar door geopend en kunnen eenvoudig online geboekt worden. Het is raadzaam om vooraf de beschikbaarheid op de website te controleren. Houd er rekening mee dat tijdens de wintermaanden sommige watervoorzieningen afgesloten kunnen zijn.

Bert Van Uytsel
Post by Bert Van Uytsel
1-jun-2024 17:45:10

 

© 2024 Mobility Solutions BV  |  Ondernemingsnummer: Be 0837.210.166  | Disclaimer - Privacy policy