Skip to main content
Na een lange maar comfortabele ferryovertocht met Naviera Armas vanuit Cadiz, arriveerden Bartolo en zijn broer Alfonso op Gran Canaria. De 30 uur durende reis bood een prachtig uitzicht over de uitgestrekte Atlantische Oceaan. Dankzij de keuze voor een hut konden ze tijdens de reis genieten van rust en comfort, al had Alfonso last van zeeziekte - reistabletten bleken onmisbaar! Ondanks deze kleine tegenslag hebben ze volop genoten van hun avontuur. De Canarische Eilanden zijn absoluut een aanrader als camperbestemming, met talloze mogelijkheden voor ontdekking en ontspanning. 

Etappe 1: Aankomst en Verkenning van het Eiland

20240918_121430Bij aankomst op Gran Canaria besloten Bartolo en Alfonso de eerste nacht door te brengen op een van de overheidscampings, gelegen midden in de natuur. De rustige omgeving bood de perfecte gelegenheid om te ontspannen na de lange overtocht. De camperplaats was omgeven door weelderige vegetatie en bergen, wat een verfrissend contrast vormde met de stadse drukte van Spanje. Ze genoten van de kalme sfeer, het geluid van de wind door de bomen en het uitzicht op de sterrenhemel.

De eerste dagen verkenden ze Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria. Deze stad biedt een levendige mix van geschiedenis, cultuur en strandplezier. Bartolo en Alfonso maakten een wandeling door de oude wijk Vegueta, met zijn smalle straatjes en koloniale architectuur. Ze bezochten de indrukwekkende Catedral de Santa Ana en genoten van tapas op een gezellig terras. Later op de dag bezochten ze Playa de Las Canteras, een van de mooiste stadsstranden van Europa, waar ze ontspanden in de zon en pootje baadden in het kristalheldere water.

De rest van de week stond in het teken van verkenningstochten langs de kust, waarbij ze schilderachtige dorpjes zoals Arucas en Teror ontdekten. Vooral de Basiliek van Teror was een hoogtepunt, een prachtig voorbeeld van Canarische religieuze architectuur.

Etappe 2: Bergen, Natuur en Golfen in Bahia Feliz

Schermafbeelding 2024-09-22 061518De reis stond in het teken van natuur en avontuur. Gran Canaria staat bekend om zijn gevarieerde landschap, dat varieert van dramatische bergen tot rustige stranden. Bartolo en Alfonso trokken de bergen in voor een bezoek aan het natuurreservaat Roque Nublo, een iconische rotsformatie en een must-see voor natuurliefhebbers. De uitdagende klim werd beloond met een adembenemend uitzicht over het eiland. Samen met de beeldhouwer Hubert Minnebo genoten ze van een rustige lunch op de top, terwijl ze de wolken over de bergen zagen rollen.

20240920_165147Halverwege de week besloten Bartolo en Alfonso een middag ontspanning te zoeken in Bahia Feliz, een kustplaats die bekend staat om zijn uitstekende golfbanen en relaxte sfeer. Ze huurden golfclubs en brachten de middag door op de greens, genietend van het zachte briesje van de oceaan en het prachtige uitzicht over de kust. Hoewel geen van beiden ervaren golfers waren, beleefden ze veel plezier aan het partijtje golf. Het was een perfecte manier om tot rust te komen na hun avontuurlijke bergtochten.

In de namiddag maakten ze een wandeling door Bahia Feliz, dat bekendstaat om zijn gezellige sfeer, restaurants en winkeltjes. Ze sloten de dag af met een heerlijke maaltijd in een lokaal restaurant, met verse vis en traditionele Canarische aardappelen als culinaire hoogtepunten.

Etappe 3: Zuidkust en Duinen van Maspalomas

De laatste week van de reis stond in het teken van de zuidkust van Gran Canaria, beroemd om zijn prachtige stranden en subtropische klimaat. Bartolo en Alfonso brachten enkele dagen door in Maspalomas, een van de populairste toeristische bestemmingen op het eiland. De iconische duinen van Maspalomas, een miniwoestijn aan de rand van de oceaan, waren werkelijk adembenemend. Ze maakten een lange wandeling door de duinen, waarbij het landschap bij elke stap veranderde. De uitgestrekte zandvlaktes, gecombineerd met de schitterende Atlantische oceaan op de achtergrond, zorgden voor en een surrealistische ervaring.

Ze brachten ook een bezoek aan de nabijgelegen vuurtoren van Maspalomas, die een prachtig uitzicht bood over zowel het strand als de duinen. Hier genoten ze van een rustig moment terwijl ze de zon langzaam aan de horizon zagen verdwijnen, een magische afsluiting van hun avontuur langs de zuidkust.

Schermafbeelding 2024-09-22 062159

Op hun laatste dag bezochten Bartolo en Alfonso Puerto de Mogán, een charmant vissersdorpje dat vaak het 'Venetië van Gran Canaria' wordt genoemd. Dit pittoreske dorp staat bekend om zijn kleurrijke huizen en schilderachtige kanaaltjes. Schermafbeelding 2024-09-22 062559Ze genoten van een rustige ochtendwandeling door de smalle straatjes en lunchten in een van de vele visrestaurants aan de haven, waar ze konden proeven van de lokale specialiteiten.

Samengevat

De tijd op Gran Canaria was een onvergetelijke ervaring voor Bartolo en Alfonso. Van het historische Las Palmas en de serene bergen van Roque Nublo tot de ontspannen namiddag in Bahia Feliz, het eiland bood een perfecte mix van avontuur, cultuur en ontspanning. De flexibele mogelijkheden die een camperreis bood, gaven hen de vrijheid om het eiland in hun eigen tempo te verkennen van bekende hotspots tot verborgen pareltjes. Normaal huren ze hun camper bij Urbano, maar deze keer kozen ze bewust voor een lokale camperverhuur via Yescapa.

Bartolo Belga
Post by Bartolo Belga
13-sep-2024 18:44:35
Als wereldreiziger, journalist en Internetpionier heb ik heel wat onontgonnen terreinen en nieuwe technologieën verkend in binnen- en buitenland. Ik leef mijn leven elke dag zoals ik een berg zou beklimmen. Af en toe een blik op de top houdt het doel voor ogen, maar vanuit elk nieuw uitkijkpunt zijn er veel mooie taferelen te zien. Ervaring is niet wat iemand overkomt. Het is wat iemand doet met wat hem overkomt.

 

© 2024 Mobility Solutions BV  |  Ondernemingsnummer: Be 0837.210.166  | Disclaimer - Privacy policy