Skip to main content

Reizen met de camper blijft dé veiligste vakantieformule. Hebt u de toestanden gezien op de luchthavens de laatste tijd? Heel wat mensen te dicht bij elkaar. Een ongeziene drukte in deze coronatijden! Neen, dan liever veilig op reis met de camper! In deze blogpost verwijzen we daarom graag nog eens naar het interview dat de vakvereniging Campaway in de zomer van 2021 had met Marc Van Ranst.

Campers-mobilhomes17

Veilig onderweg “met uw kot”

Tijdens deze wereldwijde pandemie vrezen we allemaal de verspreiding van het coronavirus. Waar kunnen we ons nog veilig voelen?
Marc Van Ranst bevestigt ons dat reizen met de camper of caravan een verantwoorde en veilige manier van reizen is. In ons vrijetijdsvoertuig zijn we ‘thuis’, ongeacht onze bestemming. We beschikken aldus over eigen toiletfaciliteiten en hoeven geen beroep te doen op bijvoorbeeld externe eetgelegenheden. Zo is het dus perfect mogelijk de eigen bubbel in stand te houden. Contacten met anderen kunnen beperkt worden, in tegenstelling tot diegene die reizen met het vliegtuig of in een druk hotel verblijven.

Marc Van Ranst: “Als viroloog kan ik op deze manier van reizen niets tegen hebben. Of je nu thuis in uw bubbel zit, of in uw camper, dat biedt eigenlijk dezelfde veiligheid.”

Met de eigen camper of de huurcamper

Zoals bij elk contact tussen derden is het ook tijdens een toonzaalbezoek bij de dealer essentieel dat we de voorgeschreven veiligheidsmaatregelen, zoals social distancing etc., naleven.
De officiële verhuurders van de motorhome of caravan zullen er ook steeds voor zorgen dat de voertuigen reisveilig zijn en zullen hiervoor de nodige maatregelen nemen. Zo kunnen we met een gerust gemoed de trip aanvangen.
Wanneer men strikte hygiënemaatregelen respecteert, zoals men ook in elk griepseizoen moet doen, ziet Marc Van Ranst verder geen noodzaak tot verregaande bijkomende schoonmaakmaatregelen.
Op regelmatige basis een degelijke reinigingsbeurt en voldoende vaak de handen wassen blijft de boodschap!

Urbano Motorhomes
Post by Urbano Motorhomes
11-jun-2023 15:47:44

 

© 2024 Mobility Solutions BV  |  Ondernemingsnummer: Be 0837.210.166  | Disclaimer - Privacy policy