Skip to main content
In Nederland zijn er nu 620.000 caravans en kampeerauto's, een recordaantal. Vorige maand zijn er zelfs een kwart meer verkocht dan tijdens dezelfde periode een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Kampeer & Caravan Industrie (KCI). Uit de meest recente cijfers van de Europese Caravan Federatie (ECF), die dateren uit 2020, telde ons land 40.283 geregistreerde caravans en 62.348 kampeerauto's. 

In de eerste zeven maanden van 2024 hebben dealers in Nederland in totaal 5.016 nieuwe caravans afgeleverd, wat een stijging van bijna 8,5 procent betekent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De verkoop van nieuwe kampeerauto’s stijgt zelfs nog sneller: tot en met juli werden er 1.852 verkocht, een toename van 12,5 procent. Ook de vraag naar tweedehands modellen blijft groot. Van januari tot en met juli verkocht de vakhandel 11.531 gebruikte campers, vrijwel gelijk aan het aantal een jaar eerder.

Hoe dan ook blijft Nederland het land van caravanbezitters, met nog steeds drie keer zoveel caravans als campers. Als je het aantal campers per inwoner vergelijkt, scoort Vlaanderen (dat ongeveer 75% van de campers in België bezit) zelfs hoger dan Nederland.

cijfersbenl

LeodiepemaatDat caravans en campers in Nederland populair zijn, is al langer bekend.  "De omloopsnelheid is hoog", zegt KCI-voorzitter Leo Diepemaat in een persbericht. "Wat binnen komt, is ook vrijwel direct weer verkocht en geïnteresseerden zullen dus snel hun slag moeten slaan. Soms is het daardoor wel lastig om de grote vraag bij te benen."

Opvallend is volgens de KCI ook dat de leveringen zich niet langer concentreren in het vroege voorjaar, maar dat er nu het hele jaar door constant vraag is. "Ook midden in het hoogseizoen zien we nu grote aantallen nieuwe caravans en campers afgeleverd worden", zegt Diepemaat.

Wil je alles weten over campers en kamperen in het algemeen? Nieuws, tips, evenementen, inspiratie en mooie reisverhalen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Urbano Motorhomes
Post by Urbano Motorhomes
2-aug-2024 13:47:23

 

© 2024 Mobility Solutions BV  |  Ondernemingsnummer: Be 0837.210.166  | Disclaimer - Privacy policy