Skip to main content
Hoe gaat jouw week? Tel je ook al de dagen af totdat het weekend begint? Heb je behoefte aan een pauze van de dagelijkse sleur? Zoek je naar een last minute weekendje weg om even lekker te ontspannen? 

Trakteer jezelf op een last minute campertrip! Wat dacht je bijvoorbeeld van een spontane kampeervakantie in eigen land? Ontsnap aan de stad en geniet van het buitenleven zonder ver te hoeven reizen. Dankzij talrijke apps en platformen ontdek je snel de mooiste plekken, ook in je buurt, waardoor je duurzamer en dichter bij huis reist. Zo profiteer je optimaal van de korte tijd dat je vrij hebt. 

onderwegmetdefietsStay local, ga naar buiten, geniet van de natuur en adem de frisse lucht in. Word wakker tussen de bomen en de vogeltjes en start je dag met een prachtige ochtend. Zonder telefoontjes en e-mails, alleen jij en je reismaatje(s). Het hele weekend ligt voor je open: neem een verfrissende duik in een meer, ga wandelen, bezoek lokale attracties, of ontdek het charmante dorpje in de buurt. Of doe een keer lekker niks en geniet van het moment. 

Blijf dichtbij huis en profiteer van lagere vervoerskosten en een kortere reistijd. Dit zorgt voor een win-winsituatie: je hebt meer tijd om te genieten en brengt minder tijd op de weg door. Ontdek wat jouw regio te bieden heeft en plan een spontaan weekendje weg. 

Als je op zoek bent naar de ideale overnachting, is het belangrijk om je wensen goed af te wegen. Zoek je een rustige plek in de natuur, of geef je de voorkeur aan een camping nabij een grote stad? Wil je wandelen, fietsen of andere outdoor activiteiten ondernemen, of ben je meer geïnteresseerd in het verkennen van een historische stad met lokale kroegen?

Handige checklist voor je last-minute nachtje weg

  • Kleding: Zorg ervoor dat je genoeg kleding inpakt die past bij de weersverwachting.
  • Opladers: Controleer of je telefoon volledig opgeladen is en neem een oplader of powerbank mee.
  • Contant geld: Hoewel je in Vlaanderen vaak met de bankkaart kunt betalen, is dit in andere landen of op het platteland soms minder vanzelfsprekend. Het kan handig zijn om wat contant geld bij je te hebben.
  • Weersomstandigheden: Houd bij het boeken van je last minute verblijf rekening met de weersomstandigheden op je bestemming.
  • Onderzoek je bestemming: Doe wat onderzoek naar de plek waar je naartoe gaat. Ontdek wat er te doen is in de omgeving en koop indien mogelijk van tevoren tickets voor musea of lokale festivals.
Bartolo Belga
Post by Bartolo Belga
26-jul-2024 16:15:09
Als wereldreiziger, journalist en Internetpionier heb ik heel wat onontgonnen terreinen en nieuwe technologieën verkend in binnen- en buitenland. Ik leef mijn leven elke dag zoals ik een berg zou beklimmen. Af en toe een blik op de top houdt het doel voor ogen, maar vanuit elk nieuw uitkijkpunt zijn er veel mooie taferelen te zien. Ervaring is niet wat iemand overkomt. Het is wat iemand doet met wat hem overkomt.

 

© 2024 Mobility Solutions BV  |  Ondernemingsnummer: Be 0837.210.166  | Disclaimer - Privacy policy