Skip to main content
Een rondreis op Kreta met een camper is een geweldig avontuur en de perfecte manier om dit prachtige eiland te verkennen. Kreta, 260 km lang,  biedt een unieke mix van imposante bergketens, kleine en rustige stranden en pittoreske bergdorpjes. Ideaal voor camperreizigers! Ontdek het eiland met zijn adembenemende natuur en indrukwekkende kloven en hoogvlaktes. Geniet van de authentieke Kretenzische keuken en de gastvrijheid van de Kretenzers, allemaal onder het warme mediterrane klimaat - het beste van het Middellandse Zeegebied! 

 

 

20241004_132938Bartolo en Helena besloten deze keer hun trouwe honden Peppie en Kokkie thuis te laten en huurden een camper ter plaatse. Voor een zorgeloze reis kozen ze voor Candia Campers, bekend om hun betrouwbare campers met krachtige dieselmotoren die moeiteloos de bergen trotseren. Bij problemen biedt het bedrijf snelle assistentie, waar je je ook bevindt op Kreta. Alle campers zijn officieel geregistreerd bij de EOT, het Grieks Ministerie voor Toerisme. 

Candia Campers blinkt niet alleen uit in kwaliteit, maar ook in service. Bartolo en Helena waren blij met de persoonlijke en snelle communicatie. Geen verwijzing naar een FAQ-pagina, maar directe antwoorden op hun vragen. Ook de heldere offertes, zonder verborgen kosten, en duidelijke informatie over het Eigen Risico waren pluspunten. En ja, ze spreken ... Nederlands! Hun keuze viel op de Challenger Mageo, een populaire semi-integraal camper. Dit betekent een lager model met een makkelijk toegankelijk tweepersoonsbed achterin. Ideaal voor ons tweetjes. We weten van bij onze huisleverancier Urbano  dat Challenger een betrouwbare partner is.

Hoewel vrij kamperen op Kreta vaak is toegestaan bij stranden, biedt het eiland ook 15 officiële campings. Deze campings bevinden zich veelal dichtbij de kust en beschikken over schaduwrijke plaatsen, sanitaire voorzieningen, restaurants, wasmachines en soms soms zelfs een zwembad.

campingcreta

Bartolo en Helena genoten van een mix van ontspanning en avontuur en werden niet teleurgesteld door de veelzijdigheid van Kreta. Van archeologische opgravingen en musea tot lange kloven, zonovergoten zandstranden en de warme gastvrijheid van de lokale bevolking. Bezoek de héél informatieve website van het district Kreta voor handige kaarten van archeologische sites, musea, kerken en kloosters en nog veel meer.

Kreta CampingOnze reis op Kreta begon in Matala, een charmant dorpje beroemd om zijn iconische grotwoningen in de kliffen boven het strand. We parkeerden onze camper op een rustige plek met een prachtig uitzicht op de azuurblauwe zee. De zonsondergang hier was adembenemend, en het ontspannen ritme van het dorpje gaf ons de kans om volledig tot rust te komen.

De volgende ochtend reden we langs de zuidkust richting het betoverende strand van Preveli, beroemd om zijn palmbos en de rivier die door de indrukwekkende kloof stroomt. Dit strand, met zijn heldere water en ruige natuur, bleek een de hoogtepunten van onze reis. We genoten van een verfrissende duik en bewonderden de wilde schoonheid om ons heen.

Naast ontspanning gaat een workation uiteraard ook gepaard met een concrete opdracht. We maakten een 360° reportage over TUI Blue Elounda Breeze, waarbij we gebruik maakten van zowel een camera als een drone. Apostolos vergezelde ons tijdens deze reportage. De resultaten worden momenteel verwerkt door het contentteam van TUI en zullen later op hun website verschijnen.


Na Preveli vervolgden Bartolo en Helena hun reis richting het westen van Kreta, naar Chania. Onderweg reden we door kleine bergdorpjes en genoten van de rust van de natuur. Regelmatig parkeerden we de camper om wandelingen te maken door olijfboomgaarden en langs diepe kloven, zoals de Samariakloof. De combinatie van avontuur en de vrijheid van de camper beviel ons uitstekend. Maar ook hier koppelden we onze vakantie aan een volgende opdracht, ditmaal voor TUI Blue Insula Alba.

 


In Chania genoten we van de Venetiaanse haven, het sfeervolle oude stadscentrum en heerlijke Griekse gerechten in lokale tavernes. De camper bood ons de flexibiliteit in ons eigen tempo het eiland te verkennen, zonder vast te zitten aan vaste overnachtingsplekken.

Onze reis eindigde bij het idyllische strand van Elafonissi, beroemd om zijn roze zand en kristalheldere water. Hier brachten we onze laatste dagen door, al zwemmend en ontspannen, terwijl we terugdachten aan de veelzijdigheid van het eiland. Hoewel we Peppie en Kokkie misten, gaf de camper ons de vrijheid om ongerepte plekken te ontdekken en Kreta op een unieke manier te ervaren.

Bartolo Belga
Post by Bartolo Belga
3-okt-2024 12:02:57
Als wereldreiziger, journalist en Internetpionier heb ik heel wat onontgonnen terreinen en nieuwe technologieën verkend in binnen- en buitenland. Ik leef mijn leven elke dag zoals ik een berg zou beklimmen. Af en toe een blik op de top houdt het doel voor ogen, maar vanuit elk nieuw uitkijkpunt zijn er veel mooie taferelen te zien. Ervaring is niet wat iemand overkomt. Het is wat iemand doet met wat hem overkomt.

 

© 2024 Mobility Solutions BV  |  Ondernemingsnummer: Be 0837.210.166  | Disclaimer - Privacy policy