Skip to main content
Elektrische campers maken gestage vooruitgang, met spannende nieuwe modellen en concepten. Hoewel ze veelbelovend zijn voor milieuvriendelijk reizen, blijven bereikbeperkingen en hoge kosten uitdagingen. Naarmate de technologie verbetert en de vraag groeit, zullen deze obstakels waarschijnlijk verminderen, waardoor elektrische campers praktischer worden voor langere en avontuurlijkere reizen.

Winnebago

De Winnebago eRV2 is een volledig elektrische camper die gebouwd is op het Ford E-Transit-platform. Hier zijn enkele belangrijke details:

  • Bereik: De eRV2 heeft een geschat (bescheiden) bereik van 175 km op één lading.
  • Off-grid mogelijkheden: Deze camper kan tot zeven dagen off-grid kamperen.
  • Zonnepanelen: Met 900 watt aan zonnepanelen en een 48-volt, 15.000-wattuur lithiumbatterij kan de eRV2 energie opwekken en opslaan.
  • Water: er kan circa 110 liter vers water mee en ongeveer 80 liter grijs water.
  • Kortere reizen of citytrips: het bescheiden bereik maakt de eRV2 geschikt voor kortere reizen of stedelijk gebruik.

 

SylvanSport

In samenwerking met Zeus Electric ontwikkelt SylvanSport een volledig elektrische camper genaamd "Leading the Charge" met een indrukwekkend bereik van maximaal 645 KM op een volle lading. Deze innovatieve camper zal geavanceerde technologieën bevatten om emissies te elimineren, afval te verminderen en waterrecyclingsoplossingen te bieden. Zo wordt duurzaam kamperen nog toegankelijker.

Sylvan-Sport

Volkswagen

De ID. Buzz is een elektrische update van de klassieke Microbus. Hoewel het aanvankelijk niet als camper wordt aangeboden, zal het een bereik van 440 km hebben en functies bevatten zoals een zonnedak en autonome rijmogelijkheden. Liefhebbers van vanlife zullen hier zeker in geïnteresseerd zijn.

Andere opmerkelijke ontwikkelingen zijn onder andere de  Mercedes eSprinter, die verschillende configuraties en batterijgroottes zal aanbieden, en de Fiat Ducato Electric, een populair basisvoertuig voor camperombouw, met een bereik van 289 tot 370 km.

De transitie van brandstofvoertuigen naar elektrische voertuigen is essentieel voor milieuvoordelen in mobiliteit. Echter, een recent grootschalig onderzoek onthulde dat meer dan de helft van de EV-rijders overweegt terug te keren naar brandstofauto's.

Bartolo Belga
Post by Bartolo Belga
7-jun-2024 12:16:07
Als wereldreiziger, journalist en Internetpionier heb ik heel wat onontgonnen terreinen en nieuwe technologieën verkend in binnen- en buitenland. Ik leef mijn leven elke dag zoals ik een berg zou beklimmen. Af en toe een blik op de top houdt het doel voor ogen, maar vanuit elk nieuw uitkijkpunt zijn er veel mooie taferelen te zien. Ervaring is niet wat iemand overkomt. Het is wat iemand doet met wat hem overkomt.

 

© 2024 Mobility Solutions BV  |  Ondernemingsnummer: Be 0837.210.166  | Disclaimer - Privacy policy