Skip to main content
Een goede voorbereiding is het halve werk! Houdt het weerbericht altijd goed in de gaten en zorg ervoor dat je uitgerust bent voor alle weersomstandigheden. Bedenk vooraf welke zaken je zeker wil doen en wat je gaat inzetten op een regenachtige dag. Zorg in ieder geval voor genoeg spelletjes en download je favoriete series en films! 

Blijf positief!

regen2Wat je juist niet moet doen is in bed blijven liggen en er de hele dag niet meer uit komen… Wees niet chagrijnig, want je kunt er toch niets aan veranderen! Benut de dag goed en doe dingen die je op een zonnige dag niet kunt doen. Spring in de plassen en verwen jezelf daarna met een lekker warme douche. Zorg er natuurlijk wel voor dat jullie erop gekleed zijn met regenkleding en kaplaarzen.

Cultuur opsnuiven

Kijk en vraag eens rond of er leuke musea of overdekte bezienswaardigheden in de buurt zijn. Zo zie je eens wat meer dan alleen je parkeerplaats of camping en de mooie omgeving. Daarnaast leer je meteen wat over de geschiedenis van het dorp of stadje waar je kampeert.

Iets te doen op de camping?

Even geen inspiratie meer? Dan is dit een leuke oplossing om de regenachtige dag door te komen. Vaak wordt er op een camping wel rekening gehouden met de weersomstandigheden. Grote kans dus dat er binnenactiviteiten worden georganiseerd. Vraag bij de receptie of ze iets gepland hebben staan. Mocht dat niet het geval zijn, kun je altijd nog de hort op en wat leuks in de buurt zoeken, zoals een bowlingbaan, bioscoop of indoor speeltuin voor de kinderen.

We gaan overdekt shoppen

regen3Sta je met je camper in de buurt van een grote stad? Dan is de kans groot dat er een overdekt winkelcentrum in de buurt is. Het geld dat je gereserveerd had voor een paar lekkere drankjes aan het strand, kun je nu besteden bij je favoriete winkels en de leukste boetiekjes. Als het weer je niet vrolijk maakt, dan kan een leuke aankoop wonderen verrichten. ;-) Is het later op de dag al weer droog buiten? Dan kun je de dag zelfs nog even buiten op het terras afsluiten!

Filmpje meepikken

Open Netflix en bingewatch je favoriete serie of kijk een Disney film op Disney+ samen met de kinderen. Haal wat lekkere snacks en jullie filmmiddag/avond is compleet!

Spelletjesdag!

Zorg dat je voldoende leuke spelletjes bij je hebt om je een paar uur mee te vermaken. Er zijn heel veel leuke kleine spelletjes te koop die makkelijk mee op reis kunnen. 

Laat je niet tegenhouden door de regen! Is de regen van korte duur en weet je zeker dat je natte spullen de volgende dag gewoon in het zonnetje kan laten drogen? Ga er dan gewoon lekker op uit! Ga in plassen stampen, ga kijken hoe het bergstroompje in een rivier verandert of ga toch lekker die wandeling maken met je regenkleding aan. Regen hoort bij kamperen, dus laat je vakantie er niet door verpesten.

 

Bartolo Belga
Post by Bartolo Belga
11-jul-2024 5:36:39
Als wereldreiziger, journalist en Internetpionier heb ik heel wat onontgonnen terreinen en nieuwe technologieën verkend in binnen- en buitenland. Ik leef mijn leven elke dag zoals ik een berg zou beklimmen. Af en toe een blik op de top houdt het doel voor ogen, maar vanuit elk nieuw uitkijkpunt zijn er veel mooie taferelen te zien. Ervaring is niet wat iemand overkomt. Het is wat iemand doet met wat hem overkomt.

 

© 2024 Mobility Solutions BV  |  Ondernemingsnummer: Be 0837.210.166  | Disclaimer - Privacy policy