Skip to main content
Fietsen achterop een camper vervoeren is een populaire manier om extra mobiliteit op vakantie te hebben. Wanneer je naar Spanje reist, is het belangrijk om te voldoen aan de lokale wetgeving om boetes te vermijden en de veiligheid te waarborgen. Cruciaal in deze regelgeving is het gebruik van het V-20 bord. Hier is een overzicht van wat je moet weten:

V-20 markeringsbord

Wanneer je fietsen achterop je camper vervoert in Spanje, moet je een V-20 bord aanbrengen. Dit bord is een rood-wit gestreept reflecterend paneel dat de uitstekende lading aangeeft. Het V-20 markeringsbord is ontworpen om de zichtbaarheid van de lading te vergroten, vooral bij slechte lichtomstandigheden of ‘s nachts.

Het niet of niet correct aanbrengen van dit markeringsbord kan leiden tot een boete van 200 euro, wat een aanzienlijke domper op je vakantiebudget kan zijn. Zorg er daarom voor dat het bord goed zichtbaar en correct bevestigd is.

Verlichting en nummerplaat

Naast het V-20 markeringsbord zijn er andere zaken om in overweging te nemen. Als de fietsen de kentekenplaat en de achterlichten van de camper volledig afdekken, moet je extra maatregelen nemen. In dit geval is het verplicht om extra verlichting en een aanvullende nummerplaat te installeren. Dit zorgt ervoor dat je camper goed zichtbaar blijft voor andere weggebruikers en dat je nummerplaat altijd leesbaar is.

B_Markeringsborden

Verplichtingen samengevat

  • V-20 Markeringsbord: Moet duidelijk zichtbaar zijn aan de achterzijde van de fietsen.
  • Extra Verlichting: Indien de achterlichten van de camper worden afgedekt, moet een verlichtingsapparaat worden geïnstalleerd.
  • Extra Nummerplaat: Als de originele kentekenplaat niet zichtbaar is door de fietsen, moet een extra nummerplaat worden aangebracht.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je veilig en zonder zorgen genieten van je reis door Spanje. Deze regels zijn ingesteld voor jouw veiligheid en die van andere weggebruikers. Veilig reizen en veel plezier op je vakantie in Spanje!

Meer artikels omtrent het Spanje, “SPANJE“, Espãna Discovery, Campertrip door Spanje 1 & 2

OPGELET

Ook in Italië is het verplicht om met een signaalbord de lading aan de achterzijde van de camper te markeren. Het bord is vierkant, rood- wit, en reflecterend. Het Spaanse bord verschilt echter van het Italiaanse bord en mag niet in Italië worden gebruikt, en omgekeerd.

Johnny penasse
Post by Johnny penasse
8-aug-2024 12:11:44
Een jonge vijftiger en levensgenieter, geboren en getogen in het prachtige Oostende. Enkele jaren geleden besloot hij zijn geliefde stad te verruilen voor Jabbeke, een charmante deelgemeente van het historische Brugge. Zijn levensmotto is simpel: "Wacht niet op het perfecte moment... Maak het moment perfect" Beheerder bij Gestolen caravans en campers · Eigenaar/Beheerder bij CamperFun.eu · Beheerder bij Rollerteam friends Belgium.

 

© 2024 Mobility Solutions BV  |  Ondernemingsnummer: Be 0837.210.166  | Disclaimer - Privacy policy