Skip to main content

KAMPEREN MET KIDS

Op vakantie gaan met jonge kinderen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereiding wordt het een ontspannen avontuur. Hier zijn enkele tips om je camperreis met kinderen stressvrij te beginnen!

 

 

1) KINDVRIENDELIJKE CAMPER

Reizen met een peuter in een camper kan een geweldige ervaring zijn, mits je camper over de nodige voorzieningen beschikt. Veiligheid is hierbij de hoogste prioriteit - van valbescherming in het bed tot stoelen. Hierdoor kun je zelf eenvoudig je eigen kinderzitjes installeren.

2) ORGANISEREN

Hoe beter je je reis plant, hoe meer je kunt ontspannen. Waar je vroeger misschien flexibel en spontaan was, altijd klaar voor uitdagingen en spontane uitjes, vraagt reizen met een camper om een gedegen organisatie. Een goede planning is essentieel: wat moet je meenemen en waar berg je alles op? Heb je bijvoorbeeld gezorgd zonbescherming en activiteiten voor regenachtige dagen?

3) DE JUISTE CAMPING

Wat zijn de drie belangrijkste kenmerken waar je op let bij een camping als je met kinderen reist? Precies: kindvriendelijk, kindvriendelijk en kindvriendelijk. Dit betekent bijvoorbeeld een veilige, beschutte plek, bomen die schaduw bieden, en een nabijgelegen zandstrand met ondiep water. 

Korte afstanden zijn ook belangrijk, evenals kindvriendelijke sanitaire voorzieningen, speeltuinen, enz.

camping with children playing-1

4) LANGZAAM TEMPO, KORTE ETAPPES

Oorspronkelijk plan je misschien om de hele nacht door te rijden terwijl de kinderen slapen, maar na een paar uur besef je hoe naïef dat idee was. Een rit van 12 uur met kinderen is gewoon niet haalbaar. Verdeel je reis daarom in etappes. Gelukkig is het geen probleem om te stoppen en te rusten met de camper. Dankzij apps zoals Park4Night vind je gemakkelijk legale parkeerplaatsen. Het is ook belangrijk om de kinderen onderweg bezig te houden: geef ze boeken, spelletjes, of laat ze meezingen met liedjes - wat maar werkt. Onze  tip: neem voldoende speelgoed en een uitgebreide selectie kinderliedjes mee voor onderweg.

5) KISS - KEEP IT SIMPLE & STUPID

Maar hoeveel speelgoed moet je eigenlijk meenemen? Wij pleiten voor minimalisme: Behalve de tijd onderweg geloven we echt dat minder beter is. Kinderen zijn al snel blij om te spelen met zand en schelpen; eenmaal ter plaatse hebben ze helemaal geen interesse meer in hun speelgoed. 

Uiteindelijk is een zandstrand de perfecte speelplaats voor kinderen. Een ander punt om te overwegen is waar je het speelgoed opbergt. Gemakkelijke toegankelijkheid, zowel van binnen als van buiten, heeft hierbij de hoogste prioriteit - anders zullen de alarmbellen snel afgaan.

6) BLIJVEN BEWEGEN

Op sommige campings wordt kinderopvang en animatie aangeboden, zodat ouders actief kunnen zijn terwijl de kinderen vermaakt worden. Het vergt wat onderzoek, maar de kans is groot dat je campings vindt met programma's, kindercursussen of zelfs familiecampings waar getraind personeel voor de kinderen zorgt terwijl jij aan het sporten bent.

EXTRA TIPS

  1. Maak een checklist: Een uitgebreide checklist helpt je om niets belangrijks te vergeten en zorgt voor een georganiseerde start van je reis.560-4x4_5660_med (1)
  2. Breng tijd buitenshuis door: Kinderen houden van buiten spelen. Plan activiteiten zoals wandelingen, stranddagen of bezoekjes aan natuurparken.
  3. Eenvoudige maaltijden: Kies voor eenvoudige, gezonde maaltijden die snel te bereiden zijn. Denk aan salades, wraps en sandwiches
  4. Avondritueel: Houd vast aan een standaard avondritueel, zodat je kinderen ook in een nieuwe omgeving rustig kunnen slapen.
  5. Lichte bagage: Neem alleen het noodzakelijke mee en beperk zware bagage. Dit maakt het reizen makkelijker en comfortabeler.
  6. Flexibiliteit: Blijf flexibel in je planning. Onvoorziene omstandigheden kunnen zich voordoen en met een flexibele houding kun je hier beter op inspelen.
  7. Speeltijd inplannen: Zorg ervoor dat je tijdens de reis regelmatig tijd inplant voor spel en ontspanning. Dit helpt kinderen om actief en gelukkig te blijven.
  8. Verken de omgeving: Bij aankomst op een nieuwe camping is het leuk om de omgeving te verkennen. Zoek naar speeltuinen, zwembaden en andere kindvriendelijke plekken.
  9. Communiceer met kinderen: Betrek je kinderen bij de reisplanning en leg uit wat ze kunnen verwachten. Dit maakt hen enthousiast en vermindert eventuele angsten.
  10. Rustdagen: Plan rustdagen in je reis, zodat iedereen kan bijkomen en genieten van wat vrije tijd zonder verplichtingen.


Wil je dit jaar met de kinderen op pad, maar heb je zelf geen camper? Geen probleem! Bij ons kun je eenvoudig een camper huren. Bekijk ook ons actuele nieuwe camperaanbod en geniet van een heerlijke kampeervakantie! Veel plezier

Bartolo Belga
Post by Bartolo Belga
19-jun-2024 17:16:33
Als wereldreiziger, journalist en Internetpionier heb ik heel wat onontgonnen terreinen en nieuwe technologieën verkend in binnen- en buitenland. Ik leef mijn leven elke dag zoals ik een berg zou beklimmen. Af en toe een blik op de top houdt het doel voor ogen, maar vanuit elk nieuw uitkijkpunt zijn er veel mooie taferelen te zien. Ervaring is niet wat iemand overkomt. Het is wat iemand doet met wat hem overkomt.

 

© 2024 Mobility Solutions BV  |  Ondernemingsnummer: Be 0837.210.166  | Disclaimer - Privacy policy