Skip to main content
Tijdens de zomervakantie trekken veel mensen graag met de camper eropuit. Het aantal liefhebbers stijgt al jaren gestaag. In ons land is deze trend sinds 2015 duidelijk zichtbaar: jaarlijks komt er ongeveer 30% meer bij. 

In de Verenigde Staten is de camper al lange tijd populair; het land leent zich uitstekend voor kamperen. Veel Amerikanen kiezen er niet alleen voor om op vakantie te gaan met hun grote camper, maar sommigen besluiten zelfs om in hun camper te wonen en een nomadenbestaan te leiden.

Elk jaar verzamelen campereigenaren zich in Quartzsite, Arizona, voor de grootste camperbijeenkomst ter wereld. Deze bijeenkomst duurt negen dagen. De deelnemers ontmoeten er gelijkgestemden, delen ervaringen en ideeën, en... kopen soms een nieuwe camper. Voor handelaars is dit evenement het belangrijkste moment van het jaar. Er is ook een grote beurs met 100 exposanten die allerlei accessoires aanbieden om het nomadenbestaan zo comfortabel mogelijk te maken.

campersvs

Op de kaart lijkt Quartzsite nauwelijks iets voor te stellen, maar tijdens het winterseizoen transformeert het in een complete agglomeratie van wat op een afstand op witte bungalows lijkt. Quartzsite lijkt verloren te liggen in the middle of nowhere, maar blijkt een hele stad op wielen te zijn, bevolkt door mensen die wonen in hun vaak grote, benauwde campers. Het is een bizarre plek, zelfs voor Amerikaanse maatstaven.

In Quartzsite vind je een opmerkelijke verzameling van hippies, ex-hippies, in polyester geklede gepensioneerden en van alles daartussenin. Toen het fenomeen Quartzsite vijfentwintig jaar geleden begon, was het niets meer dan een onregelmatige samenkomst van een handjevol goudzoekers, stenen verzamelaars en handelaren in halfedelstenen. Ze kwamen elke winter met hun caravans (trailers) naar Quartzsite, een plaats met lange tijd uitgeputte goudmijnen, om edelstenen te kopen, informatie uit te wisselen en voor de gezelligheid.

Terug te bekijken op VTMGO

Urbano Motorhomes
Post by Urbano Motorhomes
10-aug-2024 15:35:30

 

© 2024 Mobility Solutions BV  |  Ondernemingsnummer: Be 0837.210.166  | Disclaimer - Privacy policy