Skip to main content
 

Als fervente Trabant-liefhebbers (een iconisch Oost-Duits automodel dat verdween na de val van Muur) droomden we al lang van een camperreis en zoektocht langs de oude grens tussen Oost- en West-Duitsland.

start_reis-1

Vanuit Boutersem reden we voor een eerste stop richting Hamburg om er vrienden te ontmoeten die we eerder leerden kennen op een camping in Spanje. Zaterdagmorgen was ons eerste treffen met een stukje Oost & West in het Grenzdokumentations Stätte in Lübeck. Hier stonden originele symbolen van de scheiding van Duitsland opgesteld: een deeltje van de Berlijnse Muur, een grenspaal, grensdraad en een Trabant. De eerste kennismaking met een stukje nostalgie.

berlijnse_muur
 
Trabant_grenspaal
 
De reis ging verder naar het Grenzhus in Schlagsdorf voor een grote wandeling langs het Kübelpad (geplaveid wandelpad).
Zondag bezochten we Checkpoint Harry in Boizenburg en het Grenzlandmuseum in Schnackenburg. We overnachtten in Salzwedel. Maandag ging het richting Helmstedt, Marienborn en Hötensleben en tot slot naar een mooie camping in Goslar.
 
checkpoint_harry
 
Grenzlandmuseum
 

Dinsdag passeerden we het Grenzlandmuseum in Eichsfeld en het Grenzmuseum in Schliffersgrund. In Eisenach vonden we een camperplaats, vlak naast het Wartburgmuseum.

 Grenzmuseum_02

Wartburgmuseum

Woensdag bezochten we Point Alpha in Geisa en als laatste het Deutsch-deutsche Freilandmuseum in Behrungen. Met de camper reden we een kort gedeelte op een origineel Kübelpad. Onze laatste nacht brachten we door op een camping in Coburg.

 Freilandmuseum
 
Einde_reis
 
Donderdagmorgen keerden we huiswaarts om de camper gepoetst en wel vrijdag af te leveren bij de eigenaars. In totaal legden we circa 2.400 km af. Een boeiende en verrassende ervaring langs mooie (ex) Oost- en West-Duitse dorpjes.

Van de trip kan je een filmpje bekijken op YouTube : https://www.youtube.com/watch?v=8PpvzCoNekc&t=9s
 

 

Bekijk ook eens onze website/blog : https://trabant-museum.blogspot.com

Voor meer info kun je ons bereiken via : m.t.m@telenet.be (Annelies, Marc en ons viervoeter “Trabi”)

Tags:

Urbano Motorhomes
Post by Urbano Motorhomes
27-okt-2023 9:59:58

 

© 2024 Mobility Solutions BV  |  Ondernemingsnummer: Be 0837.210.166  | Disclaimer - Privacy policy