Skip to main content

Het sanitair in een camper bestaat meestal uit een toilet, een lavabo en een doucheruimte. Dit zijn essentiële basisvoorzieningen voor het comfort en de functionaliteit van de camper. Hieronder vind je een overzicht van de populaire configuraties die je bij veel merken aantreft.

 

Bij de aankoop van een camper is de indeling van de badkamer een cruciale beslissing. De beschikbare ruimte voor het sanitair hangt nauw samen met de eerste keuze die je maakt: het type bed. Verkies je een groot vrijstaand bed of twee aparte bedden? Deze keuze bepaalt het type badkamer, aangezien de beschikbare ruimte voor het sanitair altijd samenhangt met de plaatsing van de bedden. Hieronder vind je een overzicht van de veelgevraagde badkamerconfiguraties in campers.

Compacte doucheruimte all-in-one

In vele campers zijn de douchecel en het toilet in één en dezelfde ruimte verwerkt. Dit zorgt voor een aanzienlijke plaatsbesparing waardoor er meer ruimte vrijkomt voor andere voorzieningen. Dit type badkamer komt vooral voor in compacte modellen, zoals de Livingstone campervans. Vindingrijke fabrikanten blijven zoeken naar intelligente oplossingen om de ruimte maximaal te benutten. Daarom installeren sommige constructeurs een wegklapbare of verschuifbare lavabo, of voorzien een verplaatsbare binnenwand.

Gescheiden toilet en doucheruimte

Bij een aparte badkamer staan de douche, wc en lavabo los van elkaar. De douchecabine kan worden afgesloten met een volwaardige douchedeur, terwijl de wc afgesloten kan worden met een schuifdeur en/of een volle houten deur. Dit type badkamerconfiguratie vind je we terug bij de Roller Team Kronos Performance 265 TL.

Badkamer met centrale wastafel

Bij een centrale badkamer is het toilet tegen de buitenwand geplaatst met de douche daartegenover. In het midden staat de wastafel, die zo zorgt voor een afscheiding tussen de slaapruimte en de woonruimte. Deze indeling wordt vaak aangevuld met schuifdeuren, zodat de badkamer de volledige breedte van de motorhome inneemt.

Badkamer langs de achterwand (met dressing)

Een populaire indeling in campers is de badkamer aangebouwd tegen de achterwand. Hierdoor ontstaat een zeer grote en efficiënte ruimte. Het toilet staat aan de ene zijde, de ruime douchecel aan de andere kant. Vaak is er dan ook ruimte voor een grote, praktische kleerkast, waardoor je een volwaardige dressing krijgt. Een populair voorbeeld van deze indeling is de Challenger 260.

model-profile-260-premium-2023-mainimage
Waarom kies je beter voor Urbano?

Urbano is verdeler van de sterkste merken van Europa. Wij  hebben meer dan 40 jaar ervaring in de sector en zijn indertijd begonnen als constructeur van de oerdegelijke ‘Freedom’-motorhome. Dat merkt u meteen als klant:

  • Wij hebben de beste contacten in de sector. Als klant profiteer je van een onvergelijkbare prijs-kwaliteitsverhouding.
  • Wij staan aan de top inzake productkennis. Onze motorhome-adviseurs gaan daarbij de voor- en nadelen niet uit de weg. Maak in alle vertrouwen de juiste keuze!
  • Onze service stopt niet bij de verkoop. Bij afhaling krijg je altijd een degelijke opleiding over de werking en het gebruik van de motorhome.
  • Na verkoop staat onze technische dienst je bij met raad en daad. Zo kan je jarenlang 100% zorgeloos genieten.

Ga naar de homepage van onze website en ontdek onze modellen en acties!

Interesse om een camper te huren?

Ook dan zijn wij je favoriete reispartner. Onze zorgvuldig samengestelde huurvloot mag dan niet de grootste zijn, maar behoort wel tot de meest moderne en comfortabele op de markt. Onze mobilhomes bieden een maximum aan comfort en luxe voor een onvergetelijke reiservaring.

Bekijk hier onze opties voor huren.

Urbano Motorhomes
Post by Urbano Motorhomes
12-jul-2024 15:49:44

 

© 2024 Mobility Solutions BV  |  Ondernemingsnummer: Be 0837.210.166  | Disclaimer - Privacy policy