Verswatertank

  • De verswatertank is vorstvrij gemonteerd (mits uw chauffage te gebruiken) onder één van de zithoeken. De inhoud van de tank is 100 à 150 liter, afhankelijk van het type motorhome. U kunt deze tank vullen aan de buitenzijde van de motorhome .
  • Om gewicht te besparen is het meestal aangeraden om minder water mee te nemen. Heel wat modellen motorhomes hebben de mogelijkheid om de tank op te delen zodat er een beperkte hoeveelheid water mee kan in rijdende toestand.

De waterdop niet verwarren met de dieseldop!

  • Let op als U diesel tankt!!! Bij sommige modellen zit de watervuldop in de buurt van de dieseltank, en het komt dus wel eens voor dat de watertank gevuld wordt met diesel. Zorg er in dat geval zeker voor dat U nooit de waterpomp laat draaien, anders komt de diesel in de pomp en alle leidingen en wordt het probleem alleen maar groter. Wanneer de diesel enkel in de tank zit, volstaat het om slechts de watertank te vervangen.

Aflaatkraantje voor de verswatertank

  • In de omgeving van de watertank staat een zwart of blauw aflaatkraantje. In geval van bevriezingsgevaar wegens extreme koude of om de tank te reinigen, kunt U hiermee de tank laten leeglopen.
  • De watertank heeft ook een rode draaidop aan de bovenkant. Dit is handig om de tank grondig te reinigen van binnenuit. U kunt dit ook gebruiken om de tank te vullen van binnenuit met een emmertje (bijvoorbeeld als U ergens zuiver bronwater kunt opvangen).
  • De tank reinigen doet U best met zuiver water en een propere spons.

Sectie: watercircuit

Terug naar de homepagina Tips

Interesse?
Contacteer ons