Soorten ontspanners

Mono/Duo-Control CS zijn veiligheidsgasdrukregelinstallaties. Bij een ongeval onderbreekt de geïntegreerde crashsensor de gasstroom. De apparatuur en flexibele leidingen dienen uiterlijk 10 jaar na de fabricagedatum door nieuwe te worden vervangen. Hiervoor is de gebruiker verantwoordelijk.

Monocontrol CS
 

Ingebruiksname:

  1. De kraan aan de fles opendraaien.
  2. De knop aan de slangbreukbeveiliging (rode of groene knop) krachtig indrukken.
  3. De groene resetknop van de crashsensor volledig induwen.

Hierna zal de gas doorvloeien naar de gaskranen van de verschillende verbruikers in de motorhome. Wanneer deze openstaan, zal het gas kunnen doorvloeien naar alle verbruikers.

Duocontrol CS

Ingebruiksname:


Met de draaiknop kan handmatig bepaald worden welke fles de gebruiksresp. reservefles is.
Op het kijkvenster wordt de status van de gebruiksfles aangeduid:
groen = gas uit gebruiksfles
rood = gas uit de reservefles.
 

  1.  De kraan aan de flessen opendraaien.
  2. Draaiknop (a) draait men bijvoorbeeld naar de linkerfles. (Deze is nu de hoofdfles. De rechterfles is de reservefles) Beide knopen aan de slangbreukbeveiligingen (rode of groene knop) krachtig indrukken.
  3. De groene resetknop van de crashsensor volledig induwen. Hierna zal de gas doorvloeien naar de gaskranen van de verschillende verbruikers in de motorhome. Wanneer deze openstaan, zal het gas kunnen doorvloeien naar alle verbruikers.

Onderhoud

De Mono/Duo-Control CS zijn onderhoudsvrij. In landen zonder testplicht adviseert Truma voor uw eigen veiligheid om de 2 jaar de gasinstallatie te laten controleren.
 

Sectie: gasinstallatie

Terug naar de homepagina Tips

Interesse?
Contacteer ons