Elektrische opstap

Uw motorhome heeft, naargelang het model, een opstap die ofwel geïntegreerd is ofwel uitklapbaar. Een uitklapbare opstap is elektrisch bedienbaar.

Elektrische opstap: de bediening bevindt zich aan de binnenkant van de motorhome net naast de deur. Wanneer U het contact van de wagen opzet, hoort U een geluidsignaal. De opstap komt automatisch naar binnen en het geluidsignaal stopt. Gebruik nooit de trap vooraleer deze volledig is uitgeklapt! Maak er ook een gewoonte van de trap steeds zelf naar binnen te doen en nooit op het automatisch intrekken te vertrouwen, dit dient enkel als veiligheid.

Belangrijk: onderhoud van de opstap

  • Een elektrische trap moet vrij regelmatig een onderhoudsbeurt krijgen. Deze bestaat eruit de bewegende delen en geleiders te reinigen en deze delen te smeren met een niet-klevend vet of spray.
  • Om de trap te reinigen, gebruikt men best een droge doek, al dan niet in combinatie met een ontvettingsmiddel (remreiniger). Zo kan men alle zand en vuilresten verwijderen. Daarna deze delen terug smeren met een droog smeermiddel bv: Drylube. 
  • Indien dit niet regelmatig gebeurt, kan dit tot onherstelbare schade lijden aan uw trap.

Terug naar de homepagina Tips
Terug naar de veelgestelde vragen pagina

Interesse?
Contacteer ons