Reis en algemene info over campers

Wellness on Wheels: ontspannen reizen met de camper

Geschreven door Bert Van Uytsel | 24-sep-2024 7:27:53

Het leven vandaag is voor velen druk en stressvol, wat ons doet verlangen naar rust en ontspanning. We hechten steeds meer belang aan zelfzorg en mentaal welzijn. Reizen met een camper bied je precies die vrijheid en flexibiliteit om helemaal tot rust te komen en je batterijen op te laden met wellnessactiviteiten.

Eigen voorzieningen

Wellness begint in je camper, met orde en netheid. Rust in je hoofd begint immers met rust om je heen. Creëer een oase van ontspanning in je camper door sfeerverlichting, zachte kussens en dekentjes toe te voegen. Verspreid een rustgevende geur en speel kalmerende muziek.

Wil je ontspannen rijden en toch alert blijven achter het stuur? Maak je camperritten nóg relaxter door gebruik te maken van een massagekussen.

Mobiele welness

Ga voor de luxe van een all-inbeleving onder je luifel en creëer extra ruimte voor een opblaasbare of draagbare jacuzzi of hottub. Geniet tijdens je camperreis samen met vrienden en familie van een heerlijke spa-ervaring na een lange wandeling, terwijl je onder een heldere sterrenhemel volledig tot rust komt, zowel lichamelijk als ontspannen.

Let op: houd rekening met het extra gewicht in je camper en de bijkomende voorzieningen die je nodig hebt op je camperplaats (zoals water en elektriciteit).

Wil je nog een stapje verder gaan? Overweeg dan een draagbare (infrarood) sauna, die eenvoudig te monteren is en licht van gewicht.

Of houd het simpel: rol een yogamatje uit en neem de tijd voor meditatie.

Camperplaatsen en welnessfaciliteiten

De toenemende vraag naar wellness is ook merkbaar op camperplaatsen en -parken. Via verschillende camperapps zoals Camperstop, Campercontact en Livcamp kun je specifiek zoeken naar plekken met privé-sauna of hottubs.

Wat is er heerlijker dan een ontspannende saunabeurt, gevolgd door een frisse duik in een Zweeds meer?

In de afgelopen jaren is ook het aanbod van privé-sanitair toegenomen, waarbij je beschikt over je eigen badkamer en toilet.

"Met de camper vinden we wellness in elke bestemming – de vrijheid om te ontspannen waar en wanneer we willen." – Linda & Alex

© Anna Hållams/imagebank.sweden.se


Campings met spa-beleving

Topcampings van Leading Campings in Europa besteden veel aandacht aan het welzijn van hun gasten. Ook camperaars worden er in de watten gelegd en kunnen volop genieten van de wellnessfaciliteiten, ondersteund door professionele behandelingen.

Van Finse sauna’s tot Turks stoombaden, whirlpools tot hotstone massages, schoonheidsbehandelingen tot aromatherapie – op meer dan 30 campings vind je deze voorzieningen. Of je nu kiest voor een luxe badhuis in Tirol of een welness-tuin in Beieren.

Zoals bij Union Lido Mare op het schiereiland Cavallino, ten noordoosten van Venetië. Lichaam en geest komen in harmonie in het Marino Wellness & Spa, met een ontspannend design van W10 Leisure Building.

Daarnaast kun je bij gespecialiseerde campings, zoals Holmernhof in Beieren of Hopfensee in de uitlopers van de Alpen, genieten van kuurkamperen met massages, thermaal water en gezondheidsbevorderende therapieën.

© Union Lido Mare

Heb je een ACSI-kaart? Dan kun je filteren op wellnessfaciliteiten zoals whirlpools, thermaalbaden, stoombaden, hydromassage, beautycenters, sauna’s en massages.

Bij ANWB en Pincamp kun je per land selecteren op kamperen met wellness.

Wandelen en fietsen

En laten we niet vergeten dat wandelen en fietsen ook bijdragen aan ontspanning en mentale rust. Er is geen betere combinatie van welzijn en fitness dan bewegen in de natuur. Of je nu wandelt of fietst door vlakke landschappen, langs kanalen en rivieren, door de bergen of aan het strand, al deze plekken bieden de kans om door beweging tot rust te komen.

Onder de luifel of in de hangmat

Een van de eenvoudigste manieren om te ontspannen is je comfortabel installeren in een zetel onder de luifel, met een goed boek of een lekker drankje. Meer heb je niet nodig dan een rustige plek en wat tijd voor jezelf om dat maximale gevoel van welzijn te ervaren. Of kies voor een hangmat, de ultieme bron van rust en ontspanning!