Blog

Terug naar blog overzicht
22 July 2021

Urbano GPX Fietsroute Lac d’Annecy

Het meer van Annecy kennen we als vakantiebestemming maar ook uit de Tour de France. Meestal zorgt het voor mooie plaatjes terwijl de renners er langsheen razen. Voor ons was het een tussenstop met de Krono Camper van Urbano Motorhomes op weg naar Cuneo, waar we La Fausto Coppi zouden rijden.

 

Ondanks de beelden van de Tour en de bergen als decor kan je hier uitstekend vlak fietsen. De ‘Promenade cyclable du lac d’Annecy’ is een breed fietspad dat volledig rond het meer gaat. Aan de westzijde loopt het fietspad over een oude spoorlijn met vrijwel geen hoogteverschil. En dat merk je. Het grote deel van de gebruikers zijn families en forenzen die richting Annecy gaan. Het pad loopt trouwens verder tot in Albertville. Aan de oostzijde ligt bij Menthon-Saint-Bernard en Talloires een klimmetje.

Alles samen goed voor 47 km met 490 hoogtemeters. Niets uitdagend zou je zeggen. Maar wanneer je enkel de benen wilt losgooien of gewoon lekker wilt fietsen en geen sportieve ambities hebt, is dit al voldoende. Voor wie er wel tegenaan wil gaan, zijn er uiteraard genoeg alternatieven. Die wilden wij zelf uiteraard niet links laten liggen. Resultaat: 89 km en 2.290 hoogtemeters.

Benen in brand

We starten aan onze camperplaats in het zuiden van het meer. Het plaatsje heet dan ook ‘Le Bout du Lac’. We rijden in tegenwijzerzin rond het meer, volgen het pad langs de hoofdweg en komen al gauw in Doussard. Enkele kilometers na het dorpje, ter hoogte van Giez, gaat het naar links richting de Col de la Forclaz de Montmin. Minder bekend dan zijn naamgenoot uit Zwitserland maar ook een behoorlijke klepper. Met dik 9 km is hij niet héél lang, maar met gemiddeld 7,3% stijging beslist geen doetje. Na enkele kilometers is het al van dat. Honderden meters lang klimt de weg aan meer dan 10% en het steilste stuk aan dik 15% zet je benen ook in brand.

Verder lezen? Lees dit artikel gratis op Wielerverhaal.com en download de GPX Urbano Fietsroute

 

Interesse?
Contacteer ons