Blog

Terug naar blog overzicht
19 October 2021

Tweedaagse naar de Champagnestreek

Een doordeweekse dinsdag in augustus, iets na 5u in de ochtend… Nog niet voor de volle 100% wakker, maar met veel goesting start ik de motor van onze Livingstone. Op de planning: een tweedaagse trip naar de champagnestreek.

Categories:

 

Terwijl Vlaanderen rustig ontwaakt, rijden we vlotjes zuidwaarts.
Na enkele uurtjes vertoeven we tussen de heuvelachtige wijngaarden en vangen we een blik op van de kathedraal van Reims, wiens statige torens stralen in de ochtendzon.
Ons navigatiesysteem leidt ons feilloos naar Sacy, een dorpje in de buurt van Reims.
Alvorens ons beste Frans boven te halen, doen we ons tegoed aan enkele kraakverse koffiekoeken. Een foto van onze campervan, met het mooie landschap op de achtergrond, mag uiteraard niet ontbreken in het album.
Na enkele champagnehuizen bezocht te hebben, trekken we richting Champvoisy, waar we logeren bij een druiventeler en verwend worden met een lekkere degustatie. De termen vendange, pressurage, remuage,… vliegen ons rond de oren. We begrijpen niet alles, maar de godendrank valt wel in de smaak.
Na een zalige nachtrust nemen we afscheid met een welgemeende “au revoir” en vervolgen we onze reis.
Als placomusofiel (in verstaanbare taal: verzamelaar van de capsules die zich op de kurk bevinden) kan ik het uiteraard niet laten nog enkele huizen te bezoeken.
Eens de laadruimte voldoende gevuld met bubbels, wordt het tijd om huiswaarts te keren.
Telkens we nu een glaasje drinken, denken we even terug aan de mooie herinneringen.

Merci la France et Urbano!

Interesse?
Contacteer ons