Reis en algemene info over campers

Ontdek de top 10 campings in België: winnaars van een ACSI Award 2024

Geschreven door Bert Van Uytsel | 26-apr-2024 13:12:58

Als fervente camperaars zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe plekken om te verkennen. Ons eigen land staat daarbij bovenaan ons lijstje. Met het uitgebreide aanbod aan camperplaatsen kan het echter lastig zijn om de juiste keuze te maken.

Laat je inspireren door de winnaars van een ACSI Award 2024. Deze campings en camperplaatsen zijn gecontroleerd en bekroond, dus dat is dubbel winnen!

Hier presenteren we de top 10 campings en camperplaatsen in België die een ACSI Award 2024 hebben gewonnen. Ontdek ze als camperaar!

Camping Sandaya Parc La Clusure (Sandaya)– BESTE CAMPING

De camping ligt midden in de Ardennen, niet ver van Rochefort en de grotten van Han. Geniet er van de weelderige bossen en authentieke dorpjes. Voor zwemliefhebbers zijn er 2 aquaparken: een verwarmd binnen- en buitenzwembad, een bubbelbad, lagune en pentaglissen en een waterspeeltuin voor de allerkleinsten.
Voor camperaars zijn er comfortabele kampeerplaatsen van 80 m² met elektriciteit (10A) of van 100 m² met water- en elektriciteitsaansluiting (10A).
De camping is open van eind maart tot eind september.

Camping De BallasthoeveBESTE KLEINE, FIJNE CAMPING

De minicamping De Ballasthoeve is een toevluchtsoord in de bossen van Limburg en een ideale uitvalsbasis voor te wandelen en te fietsen.
Speciaal voor campers werden 6 plaatsen voorzien op een verharde ondergrond, voorzien van stroom, water en wifi.
De camperplaatsen zijn het ganse jaar geopend, tussen 1 oktober en 1 april met beperkte beschikbaarheid van sanitaire voorzieningen en stroom en water.

Vakantiepark De LombardeMEEST HONDVRIENDELIJKE CAMPING

Op dit vakantiepark/camping zijn honden meer dan welkom. Je kampeert op een rustige locatie in Lombardsijde, tussen Westende en Nieuwpoort. Via een duinpad ben je op 10 minuten op het strand.
Er zijn voorbehouden plaatsen voor camperaars met een elektriciteitsaansluiting. Er is een lozingspunt en een servicezuil voor drinkwater.
De Lombarde is het ganse jaar geopend.

Kompas Camping NieuwpoortBESTE CAMPERPLAATSEN

Een ruime en verzorgde familiecamping met een breed aanbod van meer dan 100 camperplaatsen, campers only! Camperaars kunnen kiezen uit verschillende soorten plekken: IJzer (60 m²), Standaard (70 m²), Large (105 m²) en XL (150 m²).  Allemaal met verharde ondergrond, elektriciteit en water. Naast 2 servicestations is er een centraal gebouw met een restaurant, winkel, frituur en een binnenspeeltuin. Op het terrein kun je terecht in 5 sanitaire gebouwen en tal van andere faciliteiten. Zwemliefhebbers kunnen hun hartje ophalen in twee verwarmde openluchtzwembaden en een glijbaan. Voor de allerkleinsten is er een speciaal kinderspeelbad.
Kompas Nieuwpoort is het ganse jaar geopend.

Camping HoutumCAMPING MET HET BESTE SANITAIR

Deze middelgrote camping in de Kempen is dé plek voor rustzoekers, wandelaars en natuurliefhebbers.
Voor camperaars zijn er verharde plaatsen van circa 48 m², een basisplaats van 100 m² of een comfortplaats op een grasveld van 125 m².
De camping is het ganse jaar geopend, behalve de periode van 11/11 tot 12/12.

Camping ZavelbosBESTE WANDELCAMPING

Natuurliefhebbers en wandelaars komen helemaal aan hun trekken temidden van de uitgestrekte bossen in Opoeteren/Maaseik (Limburg).
De oppervlakte van de staanplaatsen voor campers variëren van 50 tot 75 m². Er is steeds water en elektriciteit, voor zij die het wensen ook een TV-aansluiting. Wifi is gratis. Indien de camperplaatsen zijn volgeboekt, kan worden uitgeweken naar de normale kampeerplaatsen.
De camping is het ganse jaar geopend.

Camping Le PrahayCAMPING MET DE MOOISTE LIGGING

Ben je op zoek naar rust, natuur en ruimte … om te genieten van een prachtige ligging? Aan de oevers van de Semois komt deze camping helemaal tot zijn recht.
Er zijn geen specifieke camperplaatsen, maar campers kunnen ruimschoots terecht op een kampeerplaats (120 plaatsen) of direct aan het water (35 plaatsen). De plaatsen zijn 100 tot 120 m². Online boekingen voor deze plaatsen zijn respectievelijk minimum voor 2 of 3 nachten. Stroom: 6A.
De camping is geopend vanaf april tot eind oktober.

Camping Jocomo ParkLEUKSTE CAMPING VOOR KINDEREN

Deze camping in Lanaken is ideaal gelegen om met de camper te genieten van het grootste bos en natuurgebied van heel Vlaanderen, het Park Hoge Kempen.
Voor camperaars zijn er verharde plaatsen met een eigen stroomaansluiting (16A) en per 4 plaatsen een watertappunt. Stroom kost 0,5 euro per kWh en water 0,5 euro per 100 liter. Dankzij een automaat kun je tot 21u inchecken.
Het park is open van 1 april tot 1 november.

Camping Natuurlijk LimburgBESTE CAMPINGRESTAURANT

Deze hoogstgelegen camping van Vlaanderen ligt in de Voerstreek.
Er zijn speciale plaatsen voor campers, deels voorzien van een grindverharding zodat ook bij slechter weer kan gekampeerd worden. Alle kampeerplekken zijn voorzien van 6A stroom. Tegen betaling kun je ook water tanken. Wifi is gratis, maar de snelheid beperkt.
Uiteraard kan een heerlijk diner hier niet ontbreken. Taverne Haciënda serveert heerlijke streekgerechten en voorziet ook een takeaway, als je liever in de camper eet.
De camping is het hele jaar geopend.

Capfun Camping L’HirondelleMOOISTE CAMPINGZWEMBAD 

Het domein L’Hirondelle van 65 hectare ligt aan de rand van de Ardennen, 40 km van Luik in een driehoek met de steden Huy, Andenne en Hannuit. In de regio liggen vele kastelen en kasteelboerderijen.
L’Hirondelle bevat een echt waterpark met 3 buitenzwembaden, 1 verwarmd binnenzwembad, een verwarmd en overdekt peuterbad en 12 glijbanen. Het waterpark is enkel toegankelijk voor campinggasten.
Camperaars kunnen gebruik maken van de standaard kampeerplaatsen van 85 m² met elektriciteit.
De camping is open van begin april tot begin november.