Reis en algemene info over campers

Ontdek de slanke verrassing: Challenger X250

Geschreven door Bert Van Uytsel | 13-mei-2024 20:40:18

Ben je op zoek naar een compacte, wendbare en comfortabele camper? De Challenger heeft al deze eigenschappen samengebracht in het originele nieuwe model X250. 

Met een lengte van slechts 6,36 meter biedt de X250 het gemak van een campervan, maar verrassend genoeg in de vorm een slanke halfintegraal.

Uniek aan dit model is de Smart Dressing Room (SDR). Met een elektrisch hefsysteem kan de dressing in de hoogte worden versteld. Gebruik je graag een ruime inloopkast, kies dan voor de onderste stand. Heb je veel laadruimte nodig voor bijvoorbeeld twee fietsen, zet dan de garage omhoog.

De felrode rode strepen en zwart-wit fragmenten zorgen voor een opvallend design.

De keuken van de X250 is strategisch geplaatst tussen de achterste opbergruimte en de opbouwdeur aan de passagierszijde. Je vindt er een tweepits kookplaat, een gootsteen en voldoende werkruimte. Bovendien is er een royale 150-liter compressor-koelkast aanwezig.

De Challenger X250 heeft een 3-in-1 douche, waarbij de douche, het toilet en de lavabo maximaal zijn ingepast in een efficiënte ruimte. Ondanks zijn compacte afmetingen biedt het model een comfortabele en slim ontworpen sanitaire ruimte.

Het interieurontwerp is verrassend en zorgt voor een opmerkelijke leefruimte met twee ruime zitbanken tegenover elkaar. Samen met de gedraaide stoelen van de cabine kan je tot zeven personen ontvangen.

Tijdens het rijden kunnen naast de chauffeur en de passagier vooraan deze zitbanken worden omgevormd tot twee, veilige extra zitplaatsen.

's Avonds verandert de zithoek van de Challenger X250 moeiteloos in een comfortabele slaapruimte van 187 bij 140 cm dankzij het elektrisch bedienbare paviljoenbed. Zo kun je genieten van een goede nachtrust tijdens je avontuurlijke camperreizen.  

Met de Challenger X250 hebben de ontwerpers met succes een maximale functionaliteit gerealiseerd binnen de compacte contouren van een camper. De ruime zithoek, de praktische sanitaire ruimte en het unieke concept van dressing en garage maken dit model tot een topper. Dit is een echte belevingscamper!