Reis en algemene info over campers

Met de camper op reis door België: Drie topplaatsen om te overnachten

Geschreven door Urbano Motorhomes | 11-sep-2024 16:52:33
Op zoek naar een fijne plek om met je camper in België te overnachten? Of je nu houdt van luxe, natuur, of avontuur, er is voor elk wat wils. België heeft tal van prachtige kampeerplaatsen, van idyllische natuurgebieden tot campings met alle moderne voorzieningen. Met een camper op reis gaan biedt ongekende vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt, van een rustige plek in de natuur tot een levendige camping met alle voorzieningen. Deze drie camperplaatsen in België tonen de diversiteit die het land te bieden heeft voor elke soort reiziger.

1. Camping De Lilse Bergen (Lille) – Een paradijs voor jong en oud met zwembad

Als je op zoek bent naar een plek waar je kunt genieten van een ontspannen kampeervakantie met wat extra vermaak, dan is Camping De Lilse Bergen in Lille een absolute aanrader. Deze vijfsterrencamping is gelegen in een groene omgeving en beschikt over een groot recreatiemeer met een zandstrand, ideaal voor warme zomerdagen. Daarnaast is er een zwembad en een speeltuin voor de kinderen.

Je kunt er ruime staanplaatsen voor je camper vinden, met de mogelijkheid tot elektriciteit en water. Het terrein is goed onderhouden en biedt tal van activiteiten, zoals minigolf, kajakken en fietsen. Ook honden zijn er welkom, dus perfect voor wie reist met viervoeters zoals Peppie en Kokkie! Dit is een ideale locatie als je op zoek bent naar een vakantie met zowel rust als entertainment binnen handbereik.

Pluspunten:

  • Groot recreatiemeer en zwembad
  • Vele activiteiten voor het hele gezin
  • Honden zijn toegestaan

2. Camping Het Veen (Sint-Job-in-'t-Goor) – Kamperen midden in de natuur

Voor wie de voorkeur geeft aan rust en natuur, is Camping Het Veen een uitstekende keuze. Deze kleinschalige, natuurvriendelijke camping ligt in het hart van de Antwerpse Kempen, midden in de bossen. Het is een perfecte plek voor natuurliefhebbers en wandelaars. Hier hoor je enkel het geluid van vogels en het ruisen van de bomen. Er zijn beperkte voorzieningen zoals elektriciteit, wat het tot een authentieke ervaring maakt voor wie graag even loskomt van het drukke dagelijkse leven.

Met de camper kun je genieten van ruime, schaduwrijke staanplaatsen. Je staat hier ver weg van de massa, wat de ideale setting is voor een rustig verblijf. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes die vanaf de camping vertrekken, perfect voor wie graag op verkenning gaat. Dit is de plek voor wie écht wil ontsnappen aan de drukte.

Pluspunten:

  • Kleinschalig en rustig, midden in de natuur
  • Ruime, schaduwrijke staanplaatsen
  • Directe toegang tot wandel- en fietsroutes

3. Camperplaats La Roche-en-Ardenne – De Ardennen voor avonturiers

In het zuiden van België, te midden van de prachtige Ardennen, ligt de camperplaats La Roche-en-Ardenne. Dit is de perfecte bestemming voor wie graag in de natuur verblijft, maar toch niet te ver wil zitten van activiteiten en bezienswaardigheden. La Roche-en-Ardenne is een charmant stadje met een indrukwekkend middeleeuws kasteel en tal van wandel- en mountainbikeroutes in de omgeving.

De camperplaats zelf is eenvoudig maar goed onderhouden en biedt alle basisvoorzieningen die je nodig hebt: water, elektriciteit en afvalverwerking. Wat deze plek bijzonder maakt, is de nabijheid van de rivier de Ourthe, waar je kunt kajakken of vissen. Daarnaast is het een geweldige uitvalsbasis voor avontuurlijke uitstapjes, zoals rotsklimmen of wildwaterraften. Voor wie graag een actieve vakantie wil combineren met de rust van de natuur, is deze plek ideaal.

Pluspunten:

  • Gelegen in het hart van de Ardennen
  • Nabij bezienswaardigheden en outdooractiviteiten
  • Basisvoorzieningen voor campers
Of je nu op zoek bent naar luxe en vermaak, complete rust, of avontuur in de natuur, er is altijd een plekje dat bij je past. Tijd om de banden op te pompen en op avontuur te gaan! Camper huren? Geen probleem bij Urbano is dit zo geklonken.