Reis en algemene info over campers

Met de camper gaan supporteren voor de Rode Duivels op het EK Voetbal

Geschreven door Bert Van Uytsel | 29-apr-2024 11:20:38

Het Europees kampioenschap voetbal begint op vrijdag 14 juni in Duitsland, met de openingsmatch in München waar het gastland het opneemt tegen Schotland. Het tornooi bereikt zijn hoogtepunt met de finale in Berlijn, op zondag 14 juli.

Veel supporters willen de voetbalhelden van dichtbij volgen en aangezien de wedstrijden in een buurland plaatsvinden, is het een perfecte gelegenheid om met een camper mee te reizen en te supporteren.

Bij grote evenementen is de vraag naar accommodaties vaak groter dan het aanbod. Het is dus verstandig om van tevoren goed uit te pluizen waar er beschikbare camperplaatsen zijn en zo mogelijk snel te boeken. 

België begint de groepsfase tegen Slovakije, Roemenië en Oekraïne. We hebben camperplaatsen en campings in de steden en de buurt van de stadions waar de Rode Duivels zullen spelen alvast voor je opgezocht. Omdat er niet altijd camperlocaties direct bij de stadions liggen, kan extra (openbaar) vervoer, soms noodzakelijk zijn.

Belgie-Slovakije

De eerste wedstrijd tegen Slovakije vindt plaats op maandag 17 juni in Frankfurt, in het Deutsche Bank Park. Dit stadion, de thuisbasis van Eintracht Frankfurt, heeft een capaciteit van 58.000 toeschouwers.

Camperplaatsen en campings in de buurt van Frankfurt: Camping Bürgel, Campingplatz Mainkur, Wohnmobilstellplatze Bad Vilbel (Stellplatz am Festplatz & Stellplatz am Freibad), Naturfreunde Mörfelden-Walldorf, Waldcamping Frankfurt, Campingplatz am Steinrodsee en Campingplatz Dreieich-Offenthal.

België - Roemenië

De tweede wedstrijd tegen Roemenië vindt plaats op zaterdag 22 juni in het RheinEnergiestadion in Keulen. Dit stadion, de thuisbasis van FC Köln, heeft een capaciteit van 50.000 toeschouwers.

Camperplaatsen en campings in de buurt Keulen: Camping Platz Stadt Köln, Camping Berger, Campingplatz Heider Bergsee, Camping Waldbad en Campingplatz Rheinblick.

België - Oekraïne

De derde wedstrijd tegen Oekraïne vindt plaats op woensdag 26 juni in de Mercedes-Benz Arena in Stuttgart. Het is de thuisbasis van Vfb Stuttgart en heeft een capaciteit van 60.500 toeschouwers.

Camperplaatsen en campings in de buurt Stuttgart: Stuttgart Camping, Wohnmobilstellplatz Remstal, Wohnmobilstellplatz Fellbach en Wohnmobilstellplatz Esslingen.

Dit zijn de eerste wedstrijden van de Rode Duivels tot aan de 1/8 finales. Uiteraard is het afhankelijk van de resultaten of de Rode Duivels doorgaan naar verdere rondes. In dat geval zullen wedstrijden plaatsvinden in andere steden, zoals München (achtste finale), Berlijn (kwartfinale) of Dortmund (halve finale). Wordt vervolgd!