Blog

Terug naar blog overzicht
01 December 2020

Meer meisjes op de fiets

Urbano zet zijn schouders onder een aantal boeiende projecten in de cycling wereld. Zo steunen wij het project “Meer meisjes op de fiets” van Cycling Vlaanderen.

Wat is #ZIJAANZIJ?

Op dit moment doen zo’n 150 meisjes aan wielrennen in competitieverband. In vergelijking met het aantal jongens, in de leeftijdscategorie van 5 tot en met 18 jaar, is dat 1 op 20. Cycling Vlaanderen, de officiële federatie voor het wielrennen, staat te popelen om dit aantal op te krikken! Met het project ZIJ AAN ZIJ gaat de officiële federatie voor het wielrennen meisjes warm maken om op de competitiefiets te springen.

Samen met jongerenradiozender MNM zet Cycling Vlaanderen daarom een unieke actie op poten. In een uitgebreid opvolgtraject zullen meisjes tussen 12 en 18 jaar het plezier van het wielrennen kunnen ontdekken en werken ze samen toe naar een eerste fietscompetitiedoel dit jaar.

Alle drempels weg!

ZIJ AAN ZIJ wil een laagdrempelig project zijn. Voor meisjes, door vrouwen.

DOELGROEP:

– Alle meisjes tussen 12 en 18 jaar.
– Nog nooit op een koersfiets gezeten maar lijkt het wielrennen je wel wat? Twijfel niet, wij helpen je op weg!
– Fiets je al recreatief? Spring mee op de kar. Wij begeleiden je stap per stap naar een eerste competitiedoel.
– Ben je momenteel al actief in een andere competitiesport? No worries, test het wielrennen zeker eens uit.

GEEN DREMPELS:
– De deelneemsters krijgen de kans om een Canyon fiets , Decathlon fietsschoenen en Vermarc fietsuitrusting te gebruiken. Dit is enkel mogelijk voor de nieuw ingestroomde meisjes.
– Een team van vrouwen staat je van aan de zijlijn bij met de nodige knowhow, tips en tricks.
– Een hele resem aan workshops met info over ‘de basisbeginselen van het wielrennen’ gaan de komende maanden door (indoorfietsen/fietsmechaniek/fietsonderhoud/fietsbehendigheid/trainingsleer/voeding/workshop naar ouders/etc.).
– We voorzien een uitgebreide kalender aan fietstrainingen specifiek voor meisjes die we wekelijks/maandelijks organiseren in Vlaanderen.
– Begeleiding en opvolging vanuit de club uit jouw buurt.

Ook de reeds aangesloten competitierijdsters bij Cycling Vlaanderen kunnen mee aansluiten in de campagne. Dit is mogelijk vanaf het moment dat de workshops, fietstrainingen en andere activiteiten van start gaan.

Interesse?
Contacteer ons