Reis en algemene info over campers

Golf met zicht op zee

Geschreven door Bartolo Belga | 3-okt-2024 8:59:37
Sla een swing terwijl je een prachtig uitzicht hebt over turquoise wateren: de droom van elke golfer! Wat dacht u van een heerlijke golf-on-tour uitstap, waarbij u op een bijzondere manier met de Franse Noordkust kennis maakt. Bartolo en Helena reizen met hun Livingstone Duo Sport XL, waardoor ze het tempo van deze golfreis zelf bepalen en onderweg op eigen gelegenheid stops kunnen maken. Of het nu is voor een heerlijke lunch of voor een bijzondere stad. Alles zoals zij het liefste reizen. 

Noord-Frankrijk is ideaal voor een golfvakantie dichtbij, op de mooiste golfbanen van Europa. De golfbanen in het noordwestelijke deel van Frankrijk, ook wel Picardië of de Côte d'Opale genoemd, behoren tot de mooiste van het land. In totaal zijn er trouwens meer dan 600 golfclubs in Frankrijk. Op iets meer dan 100 km van Brussel heeft u al keuze tussen 3 van de meest fantastische golfbanen in Frankrijk: Le Touquet la Mer, Hardelot Les Pins en Belle Dunes. U hoeft maar een goed uur te rijden om een spelletje golf te spelen op deze prachtige velden. 

Wij starten met een keuze uit zeven 18-holes banen langs de Opaalkust. Aangezien we meerdere golfbanen wil testen tijdens deze vakantie maken we gebruik van de Golf Pass Côte d’Opale (€300), waarmee we 5 green-fees krijgen voor 5 golfbanen naar keuze (15 dagen geldig). De aangesloten banen zijn Golf de Wimereux , Golf d’Hardelot, Golf du Touquet, Aa Saint-Omer Golf Club en Golf de Belle Dune, Golf de Nampont Saint-Martin en Golf de Dunkerque Grand Littoral. 

Zelf moeten we ons - dankzij onze camper - geen zorgen maken waar we zouden overnachten maar hier vind je accommodaties rond de Noord-Franse banen waar men het best kan overnachten als golfliefhebber. Wij moeten ons eerder zorgen maken wat we zullen den met Peppie en Kokkie. 

Hier zijn alvast enkele tips voor golfen als ze de honden ook toelaten
  • Laat de hond voordat je gaat spelen goed uit, zodat er geen ‘ongelukjes’ op de fairways worden achtergelaten. Neem voor de zekerheid alijd poepzakjes mee.
  • Neem een draagtas mee voor je golfclubs. Klik een 2-meterlijn aan een van de oogjes. Zo blijft jouw hond dicht bij je lopen. De golftas leg je steeds plat op de grond neer. Dan is de tas op z'n zwaarst en kan de hond er niet vandoor schieten. 
  • Geef het commando ‘voet’ en ‘blijf’ (of de commando’s die je jouw hond hebt aangeleerd) en beloon de hond zodra je terug bent bij de tas. Steek naast je pitchfork en tees ook een handje beloningssnoepjes in je broekzak. Werkt altijd.
  • Leg in de fairway de tas op zo’n 3 meter rechts van waarvandaan je gaat slaan, zodat jouw viervoeter je niet verstoort tijdens je swing.
  • Net zoals je normaal zou doen, leg je de tas voordat je gaat putten in de richting van de volgende tee naast de green.
  • Vergeet geen flesje water en een plastic drinkbakje mee te nemen zodat je onderweg voor de nodige verfrissing kunt zorgen. De golfbaan heeft al genoeg hindernissen en zo laten we de baan weer netjes achter.

Onze leukste stop was de Golf de Belle Dune die overwegend een linkscourse is met een aantal, door bomen beschermde, parkland holes. De golfbaan is prachtig geïntegreerd in het hart van het Belle Dune duinmassief. Hier en daar heuvelachtig, altijd uitdagend en afwisselend.

 

Bartolo vond het fantastisch om te gaan golfen bij Golf de Belle Dune vanwege de combinatie van prachtige natuur en ontspanning. Voor Peppie en Kokkie was de uitgestrekte omgeving perfect om te verkennen. Ze renden enthousiast door het zand en de natuurpaden, dol op de frisse lucht en de open ruimte. De ligging aan de kust zorgde ervoor dat ze af en toe een glimp van het water konden opvangen, waar ze zo van houden.