Blog

Terug naar blog overzicht
01 December 2021

Unieke bouwwijze Eura Mobil

De bouwwijze van Eura Mobil is vooruitstrevend en tegelijk oerdegelijk. De gebruikte technieken zijn overgenomen uit de vliegtuigindustrie. Daarmee garandeert Eura Mobil een uitzonderlijk stabiele en stevige motorhome die bovendien ook nog minder weegt.

Een échte Duitse motorhome!

Eura Mobil behoort zonder meer tot het allerbeste uit Duitsland. En dat mag u ook letterlijk nemen. Elke Eura Mobil is echt “Made In Germany” en wordt volledig in Duitsland ontwikkeld en gebouwd. Andere ‘Duitse’ merken willen voor hun productie wel eens uitwijken naar andere landen zoals bijvoorbeeld Polen of Slovenië.

10 jaar garantie

De „Eura Mobil Sealed Structur“ biedt klanten talloze voordelen: Hoge betrouwbaarheid, onderhoudsvriendelijkheid en lagere verzekeringspremies zijn overtuigende argumenten voor de Eura Mobil-carrosserieën. Daarom verlengt Eura Mobil de dichtheidsgarantie op de carrosserieën van zes tot tien jaar zonder meerprijs.

Voortrekker inzake innovaties

Wat de concurrenten als innovatie vieren, viert bij Eura Mobil bijna zijn 15-jarig jubileum. Al sinds  2006 gebruik Euramobil tegen rot beschermde carrosserieën zoals glasvezelversterkte kunststof (GVK) met houtvrije wanden. Ook vandaag is Eura Mobil het voorbeeld voor de moderne carrosserietechniek in de camperbouw geworden.

Unieke bouwwijze

Tot op de dag van vandaag past geen andere serieproducent de lijmtechniek toe in het productieproces. De voordelen van schroefloze verbindingen: een torsievrije en daarmee geluidsarme carrosserie met eersteklas dichtheidseigenschappen. Betere weerstand tegen hagel, omgevingsinvloeden en slijtage.

Uitzonderlijk stabiele carrosserie

Een van de sterke punten van de voertuigontwikkeling van Eura Mobil is de constructie van een uitzonderlijk stabiele en windbestedige carrosserie. De met glasvezel versterkte constructies en het frame van lichtgewicht aluminium dragen in belangrijke mate bij aan deze stabiliteit. De aluminium profielen van de vloerpanelen passen onzichtbaar in het frame om de windbestedige carrosserie compleet te maken.

Interesse?
Contacteer ons