Reis en algemene info over campers

Effe dr'uut in Utrecht

Geschreven door Bartolo Belga | 14-okt-2024 14:15:49
Vorig weekend vertrokken we met de camper naar de kanten van Utrecht voor een weekendje weg. Jaarlijks bezoeken we er Hakan, Sonita en hun kinderen Nur en Emir. Sonia is de eerste dochter van Helena en sinds enkele jaren bezoeken we hen op haar verjaardag en maken we er met zijn allen een leuke dag van. Mattheo, één van onze andere kleinzonen, zat naast me op de (bij)rijdersstoel, vol enthousiasme om op avontuur te gaan. Achterin lagen Peppie en Kokkie, onze trouwe viervoeters, tevreden op hun plekje.

Onze eerste bestemming met de campervan was de jachthaven Marnemoende, gelegen aan de Hollandse IJssel. We hadden besloten om daar de nacht door te brengen, want de rustige sfeer van de haven en de prachtige natuur eromheen zouden perfect zijn voor een ontspannen weekend.

 


Antwerpen staat bekend om zijn drukke verkeer, zeker met de werken aan de Oosterweelverbinding. Maar net buiten Breda ligt het Mastbos, een prachtig oud bos met veel wandelmogelijkheden. Er zijn enkele parkeerplaatsen waar je met de camper kunt staan en een rustige lunch kunt genieten in de natuur.  In de buurt van Gorinchem konden we ook een stop maken bij Slot Loevestein. De parkeerplaats is er ruim en het is een interessante plek om wat geschiedenis op te snuiven en even te pauzeren.

Bij aankomst in IJsselstein parkeerden we de camper op een ruime plaats aan de waterkant. De haven was rustig, met een paar boten die zachtjes dobberden op het water. We maakten meteen een wandeling langs de kade, waarbij Mattheo zijn nieuwsgierigheid liet zien door de boten te bewonderen. Peppie en Kokkie, altijd in voor een avontuur, renden vrolijk voor ons uit.

Ons avondje uit op de Kanaaleilanden met Sonita en haar gezin was werkelijk een culinaire belevenis. We besloten om in het winkelcentrum te dineren en vonden een charmant visrestaurant met een uitnodigende sfeer. De geur van versbereide zeevruchten lokte ons meteen naar binnen. Bij Mondial Fish, gevestigd in Winkelcentrum Nova in Utrecht, is het mogelijk om vis te eten in het restaurant of verse vis af te halen om er thuis van te genieten. 

Het menu bood een ruime keuze aan lokale specialiteiten, en we besloten te gaan voor een variatie van verse visgerechten. De vis was perfect bereid, sappig en vol van smaak. Elke hap bracht de smaak van de zee tot leven, vergezeld van heerlijke, lichte bijgerechten die de maaltijd compleet maakten.

De bediening was attent en vriendelijk, wat onze ervaring alleen maar beter maakte. Helena en ik hebben genoten van een ontspannen avond, waarin goed gezelschap en voortreffelijk eten centraal stonden. Het winkelcentrum bood na het diner nog een aangename wandeling, met de avondverlichting die zorgde voor een gezellige sfeer.

Hakan woont met zijn gezin aan het kanaleneiland, een stadswijk aan de westkant van Utrecht, vlak bij het Amsterdam-Rijnkanaal. Het is geen toeristische bestemming maar er zijn wel enkele leuke plekken om te wandelen waaronder het Transwijk Park. Dit grote park ligt vlak bij en is ideaal voor een rustige wandeling of een picknick. Er is veel groen, vijvers, en er worden vaak activiteiten georganiseerd, zoals markten en festivals.

Het was een avond om niet snel te vergeten, waar de combinatie van heerlijk eten en een warme ambiance zorgde voor een perfecte afsluiting van onze dag in Utrecht.

De volgende ochtend ontwaakten we vroeg om een mooie fietstocht te maken naar het oude centrum van Utrecht. Utrecht is een levendige stad met veel te doen, zowel voor een dagje uit als voor een langer verblijf. Met een mix van cultuur, geschiedenis, natuur en gezelligheid is Utrecht een stad die voor ieder wat wils heeft!

De stad is levendig en charmant, en Mattheo genoot zichtbaar van de grachten, bruggetjes en historische gebouwen. We dronken koffie op een terras langs de Oudegracht, terwijl Peppie en Kokkie naast ons in de zon lagen te genieten.

Het was een onvergetelijk weekend, met precies de juiste balans tussen ontspanning en avontuur. De rustige overnachting in Marnemoende, de ontdekking van Utrecht en de vreugde van het samenzijn met Sonita, Mattheo en onze honden maakten het tot een ervaring die we nog lang zullen koesteren.