Blog

Terug naar blog overzicht
16 March 2021

Campers met grote zithoek

Als je op zoek gaat naar een nieuwe camper zijn er een aantal indelingen die heel veel terugkomen. We denken daarbij bijvoorbeeld aan modellen met twee aparte bedden of een groot kingsize bed. Toch is er nog een indeling die meer en meer aan belang wint: de grote zithoek in U-vorm achteraan.

Een aantrekkelijk concept: de zithoek in U

Elke indeling heeft zijn voor- en nadelen. Het komt er dus vooral op aan om die indeling te vinden waar je je zelf het beste bij voelt. Het grondplan met de grote zithoek achteraan is niet nieuw. In tegendeel zelfs, dit is een echte klassieker die al 30 jaar wordt gemaakt. De voorbije jaren was dit concept wat op de achtergrond geraakt maar nu is het helemaal terug. Camperliefhebbers ontdekken ook opnieuw de voordelen van dit type camper:

  • Binnen krijg je heel wat extra ruimte. De Integra Line 650 van Eura Mobil is bijvoorbeeld maar 6,5 meter. Toch krijg je een motorhome met een enorm ruimtegevoel.
  • Achteraan en op de zijkanten zijn er grote ramen. Deze zorgen voor veel lichtinval.
  • Het is  aangenaam om met vrienden en familie gezellig rond de tafel achteraan te zitten.
  • In een integraal- of alkoofversie in het als koppel niet nodig om de zithoek achteraan om te bouwen. Je beschikt standaard immers over een extra bed vooraan. Voorbeeld alkoofmodel: de Activa 570 van Eura Mobil
  • Wil met je met 4 slapen kan je de zithoek wel ombouwen tot een mooi groot extra bed.
  • Fabrikanten maken deze modellen nog interessanter door een extra toevoeging; een elektisch plafondbed boven de zithoek. Dit is het geval bij de Mobilvetta Tekno Line 80.

Er is dus heel wat te zeggen over dit type camper. Bij Urbano hebben we dergelijke modellen ook in onze  showroom. Het loont zeker de moeite om deze indeling ook te overwegen!

 

Interesse?
Contacteer ons