Blog

Terug naar blog overzicht
01 June 2021

Soorten badkamers

Het sanitair in de camper bestaat uit een toilet, lavabo en een doucheruimte. Er zijn een aantal populaire configuraties die je in heel wat merken campers aantreft. Een overzicht.

Categories:

 

De eerste beslissing die je neemt is meestal over het type bedden. Wil je bijvoorbeeld een groot vrijstaand bed of twee aparte bedden? Als je weet hoe je wilt slapen kan je jezelf de vraag stellen hoe je wilt dat de badkamer er uit ziet. De ruimte die in de motorhome beschikbaar is voor het sanitair hangt natuurlijk ook wel af van hoe en waar de bedden zijn geplaatste en hoe lang de motorhome is. Er zijn een paar types badkamers die veelgevraagd zijn.

Compacte doucheruimte all-in-one

In het meeste formaat zijn de douchecel en toilet in één en dezelfde ruimte ingewerkt. Het grote voordeel is de plaatsbesparing voor de andere zones. Dit types badkamers komt vooral voor in compacte modellen, zoals bijvoorbeeld de Livingstone campervans. Vergis u niet, ook hier zoeken de fabrikanten naar intelligente oplossingen op de ruimte maximaal te benutten. Sommige constructeurs installeren daarom een wegklapbare of wegschuifbare lavabo, of een verplaatsbare binennwand.

Gescheiden toilet en doucheruimte

Bij een aparte badkamer spreken we over het feit dat de douche losstaat van de wc en lavabo. De douchecabine kan worden afgesloten met een volwaardige douchedeur. De wc is apart afgesloten met een schuifdeur en een volle houten deur. Deze filosofie vinden we bijvoorbeeld bij de Roller Team Kronos 265 TL.

Badkamer met centrale wastafel

Wanneer we spreken over een centrale badkamer dan zie je dat de wc tegen de buitenwand zit met daartegenover de douche, in het midden vinden we dan de wastafel die zo de slaapruimte afscheid van de woonruimte. Deze is ook voorzien van schuifdeuren zodat je een badkamer hebt over de volledige breedte van de motorhome.

Badkamer langs de achterwand (met dressing)

De laatste tijd is er een nieuwe tendens te bespeuren. De badkamer die  tegen de volledige achterwand aangebouwd is. Je krijgt hierdoor een zeer grote ruimte die heel efficiënt benut wordt. Het toilet bevindt zich aan de ene zijde, de ruime douchecel aan de andere kant. Vaak is er ook ruimte voor een grote praktische kleerkast, zeg maar een volwaardige dressing ruimte. Een populair voorbeeld van dergelijke camper is de Challenger 260.

Waarom kiest U beter voor Urbano?

Urbano is verdeler van de sterkste merken van Europa. Wij  hebben meer dan 40 jaar ervaring in de sector en zijn indertijd begonnen als constructeur van de oerdegelijke ‘Freedom’ motorhome. Dat merkt u meteen als klant:

  • Wij hebben de beste contacten in de sector. U als klant profiteert van een onvergelijkbare prijs-kwaliteit verhouding
  • Wij staan aan de top inzake productkennis. Onze motorhome adviseurs gaan daarbij de voor-en nadelen niet uit de weg. U maakt in alle vertrouwen de juiste keuze
  • Onze service stopt niet bij de verkoop. Bij afhaling krijgt U een degelijke opleiding over de werking en het gebruik van de motorhome.
  • Na verkoop staat onze technische dienst u bij met raad en daad. Zo kan u jarenlang 100% zorgeloos genieten van uw motorhome.

Ga naar de homepage van onze website en ontdek onze modellen en acties!

Interesse om een camper te huren?

Ook dan zijn wij uw favoriete reispartner. Onze huurvloot is bewust niet de grootste, maar wel de meest moderne. Onze mobilhomes geven u een maximum aan comfort.

Bezoek hier onze huurwebsite.

Interesse?
Contacteer ons